VVOG 6 – SDVB 10

Zaterdag 13 april, 12:30. De groen-witten van VVOG 6 mogen aantreden tegen Barneveld 10.

Na een sterke overwinning tegen een matig Hierden, hoopt de ploeg onder leiding van coach Alwin Teune hier een passend vervolg aan te geven. Sowieso zijn de mannen vandaag gebrand op sportieve revanche tegen de jonge tegenstanders. Bij de wedstrijd in Barneveld werden we namelijk afgetroefd op snelheid, fitheid, scherpte, etc. Aan onze kant hielp destijds het team weekend niet bepaald mee aan de prestaties. Vandaag dus zonder belemmeringen de volle hoop op 3 punten!

Opstelling:

John – Frank
Ronald – Henry – Anne – Luuk
Chris – Jair – Daniel – Mike
Koos

Om 12:30 fluit scheidsrechter Robert voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen beginnen de wedstrijd enigszins afwachtend. Een beetje sfeer proeven, aankijken en zien hoe de tegenstander precies staat, degenen met de groene shirtjes zijn dit wel gewend.

Toch blijken de bezoekers beter uit de startblokken te schieten dan de heren 6. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval van Barneveld wordt door een geweldige crosspass en keurige kopbal in de bovenpak gepromoveerd tot doelpunt. Al vrij snel in de wedstrijd is de score 0-1. Het groen-witte legioen laat zich echter niet zomaar van de wijs brengen, John neemt een afvallende bal op de volley met als eindbestemming de doelpaal. De eerste mogelijkheid is een feit.

Even later besluit een speler van Barneveld van buiten de 16 op doel te schieten. In eerste instantie weet Koos de bal te keren, in de tweede instantie komt hij voor een blauw shirt terecht, 0-2. Niet veel later volgde de 0-3. Valse start.

Toch laten de gladiatoren van het 6e de koppen niet hangen. Na een periode van wat meer druk op de goal van Barneveld, fluit de scheids voor een overtreding in het 16m gebied. Vanaf de zijkant zie ik dat de zelfverzekerde Frank uit is op zijn tweede goal van het seizoen. De vaste penalty nemer Henry wordt overgeslagen, dit is Frank zijn moment. Helaas wordt de penalty gestopt door de keeper, of nou ja helaas… natijd wordt de misser goedgemaakt met een rondje.

Vlak voor het fluitsignaal voor de rust, wijst Robert opnieuw naar de stip voor de goal van Barneveld. Deze keer neemt Henry de penalty, met zijn stalen zenuwen is dit een koud kunstje. ruststand: 1-3

De groen-witten komen met verse krachten sterk de kleedkamer uit. Dankzij veel passie en strijd op het veld, weten we hier en daar wat mogelijkheden bij elkaar te spelen. Waaronder een geweldige combinatie tussen Rik en Berry, eerstgenoemde krijgt hem helaas voor z’n linker en schiet voorlangs. Toch is het de uitploeg die voor het eerst toeslaat in deze helft. Vanaf de cornervlag worden zo 2/3 man voorbij gespeeld, hierna volgt een lage voorzet die door de aangesloten SDVB’er ingelopen kan worden. 1-4.

Toch geven we de hoop nog niet op, er wordt bij vlagen zelfs goed voetbal vertoond op veld 2 aan sportcomplex de strokel. Zo wordt er weer een penalty gegeven voor een overduidelijke duw in de rug van Berry. Henry ‘calm as you like’ werkt de bal vanaf de stip binnen. 2-4.

Inmiddels is het laatste kwart van de wedstrijd aangebroken, vvog blijft goed spelen en dit betaald zich uit. Kees weet de bal vanaf de rechterkant van het veld op maat aan te geven voor Berry, die hem zonder enige problemen binnen kopt. 3-4.

Met nog zo’n 10 minuten speeltijd doet VVOG zijn uiterste best om de gelijkmaker te forceren, jammer genoeg mocht het niet zo zijn. Eindstand: 3-4.

Na een goede tweede helft verdient aan het bier. Focus verschuift naar de wedstrijd tegen Apeldoorn, waar de ploeg een stokje kan steken voor het kampioenschap van CSV.