SDC Putten 8 – VVOG 6

Na een fantastische overwinning, uit bij SDV Barneveld, volgde dan nu de volgende uitwedstrijd. Dit keer in Putten. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een topaffiche ; veld 1, selectie van 16 spelers en een gezonde dosis om de 3 punten mee terug te nemen naar Harderwijk.

De volgende basis zou beginnen ;

Koos
Tas – Luuk / Sneijder – Arne
Dada / Blom
JP – Kos – Kees
Frank

Al snel herkenden Koos en Tas dat de nummer 9 van SDCP een zeer behendige en doelgerichte speler was. Deze speler die meedeed vanuit het 2e zou dan ook laten zien waarom het eerste, iedere week een poging probeert te wagen om hem bij de selectie te halen. Maar dat was niet het enige. Er zouden nog meer spelers van andere elftallen overgeheveld zijn naar het 8e vandaag. Daarover in het slot van dit verslag meer. Afijn, dan over naar de verloop van de wedstrijd.

Na een voorzet vanuit de rechterkant, liet Koos de bal los en een speler van Putten was daar als de kippen bij om de bal alsnog via 3456 pogingen in het doel te krijgen. 1-0 Putten. Dan de nummer 9 van Putten, die zo ons op eigen helft weet te versnellen komt via de zijkant de 16 binnen en verschalkt Koos in de verre hoek. 2-0 Putten. VVOG is het spoor bijster en ook daarna volgt al gauw de 3-0, 4-0 en de 5-0. Ook het moment van de eerste wissel waarin Aartsen het veld in komt voor JP. Toch misschien iets vaker komen trainen ? Dan een opmerkelijk moment ! Uit het niets wordt Sneijder tegen het lijf gelopen door de nummer 9 van Putten en Sneijder gaat naar de grond. Kopstoot ? elle boog ? een platte hand ? Niemand weet het, maar we zullen ten alle tijden onze nummer 23 beschermen en zo stormt men op het gebeuren af en ontstaat er chaos. Zelfs onze bank komt het veld ingelopen. Nadat de scheidsrechter de situatie heeft weten te ‘kalmeren’ komt daar de beslissing ; geel voor Sneijder en de nummer 9 van Putten. Met 10 man gaan we verder, maar de scheidsrechter fluit dan meteen voor rust.

Tijdens de rust vinden de volgende wissels plaats;

Chris en Jair komen het veld in, samen met Rody de hazewind hond. Rob wacht nog even zou na een kwartier de plek innemen van Tas. Na rust begint VVOG eindelijk efficiënt te voetballen en al gauw volgt daar het eerste Harderwijks doelpunt. Na een lange bal van Putten, wordt de bal terug gekopt door Tas en deze belandt via Rody bij Chris. Chris neemt de bal goed mee de 16 in en met een lage schuiver in de verre hoek wordt de stand daarmee op 5-1 gezet. Tas gaat eruit en wordt vervangen door Rob. Later volgt er een absurd moment. Lange bal van Putten belandt bij de spits, die net niet bij de bal kan en Koos plukt de bal uit de lucht. Op dat zelfde moment slaat de speler van Putten de bal met zijn hand/arm uit de handen van Koos en kan daarmee zo afgaan op het lege doel. 6-1. De scheidsrechter wilt niet reageren op de vlag van zijn assistent en daarmee wordt de score vastgezet.

Mannen, goede 2e helft. We hadden meer kans gemaakt zonder alle extra spelers van een 2e elftal en de 023. Maar dit voorval krijgt nog een staartje. Zoals ik al eerder heb benoemd tijdens de inleiding, er blijkt meer aan de hand te zijn. De nummer 9 zou al een x aantal wedstrijden hebben gespeeld in de selectie en had daarom vandaag niet mogen uitkomen voor Putten 8. Er zal hier zeker een aanklacht voor worden ingediend door topman en advocaat Knalwin Teune.

Mannen voor nu, een goed paasweekend verder en graag tot zaterdag 6 april in Hierden waar wij dan de rug zullen rechten.

Gegroet,

De TAS.