Hierden 6 – VVOG 6

Zaterdag 06 april 15:00 waar VVOG 6 met goede weer condities mag aantreden tegen Hierden 6. 

Het veld is eerder een knollenveld maar je ziet toch enige opluchting dat we niet op een kunstgrasveld op zoek moeten gaan naar de 3 punten. 

Na de oorwassing van vorige week tegen Putten is iedereen erop gebrand om hier resultaat te halen. 

Opstelling:
Frank
Ronald, Sneijder, Luuk, Dirk 
Marco, Daniel, Tinus, Kees 
Chris, Jair
Wissels: Arne, Dada, Anne, Rob, John, Tas

15:05, de scheidsrechter fluit voor het begin na een korte uitloop in zijn spelerspas controle.
We starten zoals we gewend zijn. Zoekend en kijkend hoe de tegenstander staat. Uiteraard waren we vooraf weer op de hoogte gesteld door de TC dat er kut ballen zouden komen en we hier positief op moesten reageren. 

Wij krijgen de eerste kans na 3 minuten en met een schot van notabene Marco laten we zien dat we voor een ding komen en dat is de winst. 

Na wat acties buitenom en wat onterechte buitenspel beslissingen werd Daniel onderuit getrapt waardoor we een vrije trap krijgen op een zeer goede positie. Hevig overleg tussen Tinus en Jair hoe ze dit aan gaan pakken. 
Tinus besluit om op sierlijke wijze naar de bal te rennen alsof hij hem op zijn Messi’s in de linkerbovenhoek wil krullen maar niets is minder waar. Hij stapt naar rechts om vrij te komen, Hierden weet het even niet meer, Tinus krijgt de bal aangespeeld van Jair en staat vrij in de 16 om de trekker over te halen. Helaas gaat het niet meer zo snel als in zijn gloriejaren dus, zoals de TC al voorzien had, Kut bal! 

Je ziet dat het doelpunt eraan zit te komen. Hierden krijgt wat kleine kansjes waarbij enig keeperswerk van Frank, de goalie in afwezigheid van Koos, soms nodig is om niet zomaar een doelpunt tegen te krijgen. En ineens na al het zoekwerk op het middenveld krijgt Jair de bal die een goede actie maakt op Chris, maar deze vergeet af te ronden. Schiet over, kijkt hem na en beseft ook hier.. Kut bal! 
Toch is hij opeens daar, een goeie actie op links, bal komt het centrum in en schiet door naar de rechterkant waar Jair helemaal vrij staat. Hij twijfelt niet en haalt uit, een streep, een kanonskogel en je hoort Jair al roepen Siiiiiiii en ja, hoog in de bovenhoek 0-1.

Maar opeens is daar de wind, in het voordeel van Hierden, de bal wordt door de Hierdense goalie uitgetrapt en Sneijder denkt, dat komt wel goed. De bal krijgt door de wind een rare vaart waardoor hij achter de verdediging en tussen de keeper valt. Frank twijfelt, Sneijder ook maar de spits van Hierden niet. Hij gelooft erin en terecht, Luuk probeert nog alles op alles te zetten om hem te stoppen en doet een poging om hem onderuit te trappen, volgens de scheids natrappen, maar dat lukt niet. Frank zaagt hem nog doormidden in de hoop dat de bal er niet in gaat. Dat lukt, maar daar is ook het fluitsignaal, de scheidsrechter vindt dat Luuk heeft nagetrapt en toont de gele kaart met de opmerking, dan ben ik nog mild. Luuk accepteert hem na klein verzet en druipt af naar de kant voor zijn straf minuten. 

Vrije trap, gevaarlijke positie, muur staat, beetje rommelig. Tinus komt naar Frank, zal ik bij de rechter paal gaan staan? Frank wil dit niet en stelt voor dat hij achter de muur gaat liggen net als op tv maar dat ziet Tinus weer niet zitten. Vrije trap wordt genomen, hard, laag en in de linkerhoek langs de muur, binnenkant paal, binnenkant paal, doelpunt! 1-1.

VVOG is hier niet van onder de indruk, ze weten namelijk zolang we het eigen spelletje blijven spelen winnen we. Rust, kleedkamer tenminste dat dacht 50% van het team. De rest is lekker in de zon gaan liggen. TC is hier niet blij mee maar goed niks meer aan te veranderen nu.
Anne wordt aanvoerder en heeft moeite met de band om te doen. Na enige uitleg waarom er een elastiekje aan de band zit zat de Harderwijkse vlag om zijn arm en loopt hij vol trots met een groot verantwoordelijkheidsgevoel het veld in, maar daar is Tas ineens.
Anne, mag ik alsjeblieft de band om de tweede helft? Lijkt hem zo fijn om eens de verantwoordelijkheid te krijgen over zulke krijgers. Anne kijkt in zijn ogen en ziet de waterlanders ontwikkeld worden in de ooghoeken van Tas. Anne besluit in te stemmen met Tas zijn verzoek en gooit zijn arm over Tas zijn schouder, Tuurlijk jongen, tuurlijk. De uitleg die hij eerder zelf kreeg over het omdoen van de band geeft hij nu vol zelfvertrouwen aan Tas en zo is de aanvoerder van de tweede helft bekend. 

De 2e helft start, we beginnen weer prima. De wissels zijn doorgevoerd, Luuk moest nog even brommen voor zijn gele kaart maar komt er vrij snel weer bij. Opeens is daar Dada, hij krijgt de bal tussen twee man en besluit te doen wat hij in het verleden heeft geleerd bij FC Schüttorf 09, hij trekt de bal naar achter om twee spelers het bos in te sturen en naar de keeper op te rukken, hij ziet dat de keeper ver voor zijn goal staat en besluit te stiften. Dit lukt en daar is hij dan, 1-2. Dada draait om, lacht en wordt besprongen door zijn teamgenoten. 

Hierden weet hoelaat het is en probeert nog enig gevaar stichten voor de 2-2. Wat pompwerk de 16 in, is toch het enige wapenfeit wat ze kunnen leveren. We staan goed en onder aanvoering van de verder prima spelende Tas spelen we een solide wedstrijd met zo nu en dan een kut bal. 
Als John ook nog per ongeluk de bal voor zijn voeten krijgt en dit toch bijzonder knap afrond weet Hierden echt dat een stunt er niet in zit vandaag, 1-3. 
Als Kees, na een goede actie van Chris, de stand op 1-4 zet en hier, wat natuurlijk geheel terecht is, heel erg blij mee is, geeft Hierden zich gewonnen. Her en der nog wat kut ballen maar echt spectaculair wordt het niet meer. 

Ondertussen was het 17:15 omdat de scheidsrechter heeft bedacht om bij de eerste lente dag twee drinkpauzes te houden in de eerste en tweede helft. Uiteindelijk wordt er dan afgefloten en is het einde wedstrijd. 

De handen worden geschud, de felicitaties worden in ontvangst genomen en de kleedkamer wordt opgezocht. Op zo’n mooie zonnige dag wordt er uitgekeken naar het overwinningsbiertje. 

Al met al een mooie middag en na de zeperd van vorige week tegen Putten, is er weer voldoende vertrouwen getankt om volgende week thuis tegen Barneveld aan te treden en ook hier voor de 3 punten te gaan. 

Frank