VVOG 6 – Sparta 7

Na een mooi teambuildingsuitje afgelopen weekend, waar de punten helaas niet in ons gehuurde huis aankwamen. Was het zesde klaar voor een nieuwe krachtmeting. Sparta 7 was de tegenstander.

Vooraf was er nog wel de vraag of het zesde genoeg spelers in het veld kon brengen, omdat John uit moest rusten in Egypte na de organisatie van het vvog6-weekend. Pieter en Ronnie ook aan het genieten waren van een weekend weg, Evert, Henry en Jair gehavend uit de strijd waren gekomen in Barneveld en misschien wel of niet konden spelen. Dada voorkeur heeft voor zijn jongens onder 17, waar hij overigens naar eigen zeggen bijgetekend heeft voor volgend seizoen. Het rondje hiervoor moet overigens nog wel gegeven worden…. Martijn moest met zijn familie het circustheater in scheveningen onveilig

maken en wat de rest had…… En verder waren er nog wat afwezigen en ik heb vast nog mensen niet genoemd….

Door al deze afwezigen moest de TC op zoek naar gastspelers en vonden die in oud-gediende en nu 7×7 topper Rody alias de (haze)windhond en Daniel Hermus van het 7de. Met deze 2 gastspelers kwam de teller op 15 man te staan, waarbij zoals gezegd Evert en Jair het probeerden en Marco en Rody beide 1 helfte konden ballen.

In de kleedkamer werden de nodige nieuwtjes uitgewisseld. Zo was er weer een aankondiging van een uitbereiding van de VVOG 5/6 familie. Rik verwacht een kleine. Na dit heugelijke feit begon de tactische bespreking.

Na de warming-up begon de wedstrijd om 12.32u en stond onder leiding van onze vaste scheids Olaf.

De volgende elf spelers begonnen:
Tas Osje Luuk Aartsen
Jair Rik Chris Kees
Frank daniel

Wissel waren Evert Kos Rody Dirk

Na de aftrap pakte het 6e gelijk het inititief.
Vvog heeft licht overwicht wat resulteerde in paar kleine kansen oa voor Jair, Frank en Daniel.
In de 5e minuut een mooie aanval van VVOG, waarbij Jair de bal goed voor geeft op Kees. Helaas mistte Cees.

Na 10 minuten gaat Aartsen stiekem mee naar voren en krijgt een mogelijkheid om te schieten. Zijn schot wordt gekraakt op de reet van een Spartaan. Tot zijn verbazing krijgt Marco de bal terug en hij bedenkt zich geen moment. Hij schiet met zijn buitenkantje links en de bal gaat onhoudbaar de rechterkruising in. 1-0 voor de Groenen.

Een paar minuten later een mooie actie van Daniel. Hij bereikt Chris. Chris met een mooi hoogstandje, maar de keeper pakt hem.

Vvog blijft beter. Koos heeft nog weinig te doen.

Na een half uur spelen ontvangt Chris de bal en ontdoet zich van de tegenstander en schuift het leer in de verre hoek. 2-0

Daniel maakt de 3-0 door een mooie aanval goed af te ronden. Evhter de grens van Nijkerk steekt zijn vlag volledig onterecht omhoog. Helaas kan de scheids niets anders doen dan de goal afkeuren, hij had zelf de situatie niet kunnen beoordelen

Doet Sparta dan helemaal niets? Nee dat ook weer niet. Sparta komt er sporadisch uit. Zo ontstaat er gevaar voor de goal van Koos. Luuk mist een lange bal van Nijkerk, waardoor Sparta een mogelijkheid tot schieten krijgt. Koos pakt hem en gaat daarna volledig uit z’n plaat want wij krijgen onterecht corner tegen.

Na deze actie wordt Sparta iets beter maar niet echt gevaarlijk.
Na drie kwartier is de scheids toe aan thee.

In de 2e helft gaan Frank Marco Rik en Jair eruit. Voor hen komen Evert, Kos, Rody en Dirk.

Yasin schuift een linie op. Kijken of hij op half net zo lekker balt als de 1e 45 minuten.
Rody maakt zijn comeback nadat hij afscheid heeft genomen in het kampioensjaar.

Sparta gaat door waar ze gestopt waren voor rust. De wedstrijd is nu redelijk in evenwicht. Toch zijn de kansen er vooral VVOG. Daniel ,van het 7e werkt hard en speelt goed. Ook Kees maakt de nodige vuile meters.

Rody moest even wennen aan een heel veld en aan gewoon gras, maar gedurende de helft neemt zijn zelfvertrouwen steeds meer toe.

In 60e minuut wordt het 3-0. Rody schat

een misverstand in de verdediging van Sparta op waarde en gebruikt zijn snelheid om de verdedigers en keeper eruit te lopen en de bal het laatste tikje te geven waardoor het net voor 3e keer opbolt. Hij liet even zien waarom hij hazewindhond heet. Achteraf hoorde ik dat het niet een misverstand was, maar een splijtende assist van Kos. Dus bij deze is dit hier benoemt.

Na de 3-0 is het doek definitief gevallen voor Sparta. Vvog krijgt nog een aantal mogelijkheden, maar een grotere score blijft uit.

Luuk viel nog wel uit met kramp en werd vervangen door Jair.

Osje begon de wedstrijd op 50%, en wilde de strijd voortijdig staken, want zijn gestel

was afgenomen naar 30 cq 40 %. Rik maakte de 90-minuten voor hem vol.

De slotactie kwam op naam van Sparta. Ze leken Koos toch nog te verschalken, echter de paal stond ze in de weg. Koos hield zijn goal leeg.

Mannen we hebben er hard voor gevochten om de nul te houden en de wedstrijd te winnen.

Via deze weg wil ik mijn dank uitspreken aan Daniel en Rody voor het meedoen.