SDVB 10 – VVOG 6

“Zelfs die 15 ziet er fit uit”

HET weekendje weg januari 2024 van VVOG 6 is in volle gang en ook deze keer heeft de KNVB besloten daar weer een wedstrijdje in te proppen. Geen probleem, want dat zijn zekerheidjes voor de overwinning. Bier, weinig slaap en winnen. Toch?

De uitwedstrijd naar SDV Barneveld 10 staat op het program. We brakken in de ochtend nog even uit als team na een top avond in Zwolle bij PEC. Goed geregeld Kos! We rijden met een auto of 5 die kant op vanuit Zeewolde waar ons vakantieverblijf is met ook meerdere supporters (waar ik er eentje van ben, alvast wennen hoe dat is). Veld 4 ‘kunstgras’ valt ons ten deel, aftrap 14.30 uur.

John op de goal deze keer en we starten de wedstrijd. Dat bier heeft er toch ingehakt, inclusief de Schuumkoppe uut Texel. Balletjes over 5 meter zijn lastig om elkaar in te spelen en er zit wat lood in de benen. Hoe dan ook we gaan ervoor. Dat dacht SDVB ook en de frisse jonkies van Barneveld maken al snel 1-0 na wat gegrabbel in de 16 meter. Ook de 2-0 na een best mooie aanval zit er in en dat betekent werk aan de winkel! Ook wat blessures in de eerste helft. Evert valt uit met knie problemen en Luuk miste zuurstof, wat later weer terugkwam. Berry voerde tussendoor nog een goed gesprek met de nummer 15 van SDVB die langsliep en door Berry werd gecomplimenteerd met zijn fitheid. Hij reageerde wat ingewikkeld, maar naar wij begrepen is de vredespijp gerookt na afloop van de wedstrijd. Ruststand 2-0.

Duidelijke woorden in de rust en voor de supporters bier met bitterballen en frikandellen.

De laatste bitterbal zat er nog niet in of het stond al 2-1 door Rikkie. Bal uit de rebound na schot van Chris. Nu op naar de 2-2.Tas er weer in voor Luuk en nu doorzetten. Helaas, mislukt. Een aanval van SDVB werd beëindigd met een duw in de 16 meter, penal tegen met de 3-1 tot gevolg. Nog wel wat aanzetten her en der, maar meer dan 3-1 zit er niet in. Na afloop wel nog een extra blessure van Sneijder, hopelijk snel weer fit.

Je mag als team dan wel verliezen, maar dat mocht de weekend pret niet drukken. Op naar Zeewolde weer voor de bierproeverij (iets met puntentelling toch JM), de quizzz, voor beide dank Pieter! Tussendoor mijn hoogtepunt, de gourmet. Was weer goud mannen!

Dirk ©