VVOG 6 – CSV Apeldoorn 6

VVOG 6 MIST FOCUS
Na een weekje welverdiende rust stond vandaag de wedstrijd tegen csv Apeldoorn op het programma voor VVOG 6.

Van onderschatting kan geen sprake zijn gezien de 2e plaats op de ranglijst van deze sterke tegenstander.
Ook de donderspeech van onze Bonaire-meneer heeft de boel weer even op scherp gezet, en ik verwacht dan ook niemand voor 2100uur thuis zaterdagavond.

Verder was het natuurlijk politiek gezien een bewogen weekje en de gevolgen van deze ruk naar rechts waren direct pijnlijk voelbaar voor VVOG 6. Onze enige speler van Turkse afkomst was nergens meer te bekennen en had schijnbaar een “functie elders”. Ook onze Ghanese(?) topper Dada werd gelijk gemist.

Uiteindelijk hadden we rond 12 uur een Oer- Hollandse opkomst van 77,6% .
Pieter zette nog even de puntjes op de i. wat op zich logisch is, anders had hij wel Peter geheten.

De wedstrijd begon wat voorzichtig van beide kanten maar in de 10e minuut mocht VVOG een corner nemen. Bal wordt weggehaald door Apeldoorn en na een messcherpe counter ligt hij een paar seconden later in het mandje achter Remco, 0-1.

Paar minuten later een mooi balletje van csv precies tussen de verdedigers en de keeper in, spits tikt binnen 0-2.
Kan gebeuren en nog tijd genoeg om de wedstrijd te kantelen.
Maar weer een paar minuten later een vrije trap van de zijkant voor csv, buitenspelval hapert aan alle kanten en de spits kan vrij inkoppen 0-3.

De tot dan toe sportieve wedstrijd wordt uit het niets ontsierd door de natrappende
rechtsback van Apeldoorn. De prima fluitende Olaf kan niks anders doen dan “minder, minder, minder!” spelers op het veld, en geeft de rode kaart, csv moet verder met 10 man.
Wel weer typisch dat juist in deze week de aanval van rechts kwam..

Zijn we in dit gave land dan echt zo haatdragend geworden? Is er dan echt nergens meer een sociale rakker te bekennen? Net op het moment dat je de hoop op een sociale samenleving hebt opgegeven hebben we gelukkig nog onze eigen sociale Dirk in ons midden!

Hij vond het zo oneerlijk dat csv met een man minder verder moest dat hij zichzelf opofferde door met een imitatie van KnuffelMarokkaan Badr een speler van Apeldoorn liefdevol doormidden te zagen.
Ook dit was een rode kaart en alles was gelukkig weer eerlijk verdeeld.

Ruststand 0-3.

Lichtpuntje voor de 2e helft is dat Dada gelukkig weer terecht is en hij start gelijk op het middenveld. Vol goede moed begint VVOG aan de 2e helft in de hoop op een comeback. Maar aan die illusie kwam al snel een einde door een van richting veranderd schot van csv, 0-4.

De wedstrijd kabbelt wat voort en Berry profiteert nog van een fout van de keeper en loopt de 1-4 binnen. Nog even alles op de aanval maar tot grote kansen komt het niet meer en uit een counter scoort csv zelfs nog de 1-5.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en op naar volgende week!