De ploeg die vorige week op raadselachtige wijze heeft gewonnen van de koploper.

Aftrap geschied om 15.00 uur
Temperatuur 1 graden boven 0
Selectie: Berry, Arne, Martijn, John, Kees, Dada, Daniël, Rik-Jan, Yasin, Evert, Pieter, Koos en Chris.
Oh nee, toch geen Chris, of toch wel? Ja toch wel : “Geregeld”, schreef Alwin.

Zoals jullie zien bestaat de selectie van de Groenen uit louter aanvallers en middenvelders, hoog druk zetten en aansluiten vanuit de verdediging bleek dus automatisme.

Op het mooie niet al te grote kunstgrasveld van Hoevelaken werd er op tijd afgetrapt.
Natuurlijk moesten beide ploegen in de begin fase even aftasten.
Met een sterk middenveld van VVOG konden we hoog staan en vroeg druk zetten.
Dat resulteerde in een verkeerde bal van de keeper die John kwiek oppakte en strak voorschoof, waar Chris (die er toch wel bij was) makkelijk doch gedecideerd binnen tikte, 0-1 dus, een beetje tegen de (kansen-) verhouding in.

Hierna werd de druk van Hoevelaken een beetje opgevoerd, alleen verliezen ze snel de bal. VVOG daarentegen ook. Rommelige fase dus, deze werd afgesloten met een doelpunt voor Hoevelaken.
De bal werd verloren op het middenveld, diepe bal en voorzet die de spits van Hoevelaken vervolgens makkelijk doch gedecideerd binnen tikte, 1-1 dus, geheel terecht.

Kort hierop kregen we een vrijetrap op de 16 van Hoevelaken.
Rik-Jan, die zich opwierp als verdedigende leider, stuurde Daniël die stond te trappelen mee naar voren.
Yasin speelde de bal hard naar John, die vuurde een schot op de goal. Deze werd gesmoord, waardoor de bal vrij kwam te liggen. Daniel had de kans de bal in te schuiven, dat deed hij kalm doch gedecideerd.
1-2.

Hierna volgde een sterke fase van Hoevelaken. Een aantal hachelijke situaties voor het doel van VVOG. Een aanval van Hoevelaken werd midden in de 16 keer op keer geblokt door de groene verdedigers. Noem het geluk, noem het inzet, noem het onterecht, noem het pech, maar het was iig geen doelpunt. Niet veel later brak de rust aan. De groene waren er aan toe.

De warme thee was welkom, lama zeggen…. brrrrrr

Tweede helft, Evert wissel, Pieter erin.
Chris, die nu toch echt naar huis ging werd vervangen door Berry.
Het licht op de velden werd aangezet, de mist kwam een de zon vertrok.

Bij aanvang van de tweede helft beloofde Yasin te gaan tijdrekken middels een kramp aanval te faken. Karma haalde hem in, halverwege de tweede helft kreeg de kramp daadwerkelijk vat op hem. Met een luide kreet ging hij naar de grond. Wissel, Evert erin.

Hoevelaken werd niet echt gevaarlijk meer. Een aantal hoge ballen en voorzetten plukte Koos moeiteloos uit de lucht. Sterk optreden van de keeper, dat dient gezegd te worden.

Uit één van deze vangballen schoot Koos de bal naar voren.
Berry die het duel om de bal won, tikte hem door op John.
Die vervolgens de bal meenam en gedecideerd binnenschoot.
1-3 dus.

De aanvals drift van Hoevelaken was gebroken, en onze jongens konden de wedstrijd middels ontregelen en tijdrekken uitspelen. Daniel, mocht nogmaals mee naar voren bij een corner. Zijn kopbal werd verwerkt door de keeper van Hoevelaken.

Dada schoot een vrijetrap nog over de hekken. Gewoon leuk om even te benoemen.

Einde wedstrijd.

Dankzij een sterk middenveld en een goede spirit hebben we deze overwinning over de streep getrokken. Op naar volgende week!