Verslag van zaterdag… VVOP 8 – VVOG 6.

Goede coaches zijn vaak kale coaches. Vandaag coach Alwin. Opstelling: Opstelling: Remco, Sneijder, Arne, Evert, Dirk, Rick-Jelle Pieter, Dada, Chris, Jair, Daniel. Wissel: Tas, Luuk (misselijk), Ronald

3 (opgestelde) spelers zijn nog niet aanwezig: Jair, Dada en ballenTas. Dit bracht Alwin tot de 1e mededeling: bij uitwedstrijden wordt verwacht dat je (meerijdt) vanaf Stoppels, onze sponsor. Bij uitzondering mag je direct rijden!

Ter info: warme dag herfstdag, kunstgras, sleutelbewaarder (ja is een functie bij VVOP) stond ons toe om in een andere kleedkamer te zitten.

VVOG begon sterk aan de wedstrijd. Zo was er een aantal sterke combinaties die meer hadden verdiend. In het kort: Sneijder kwam mee op en schoot slapjes (mag gezegd worden) van afstand. Kos ontving een stiftje van Chris, maar voelde de druk en schoot de bal over. Rick-Jelle kwam met een paar combinaties met Jair, Dada, Kos en Chris voor de goal en schoot niet overtuigend genoegd. Rick-Jelle (lees voorstopper) kwam nog een x naar voren maar kon niet lekker zijn voet achter de bal krijgen waardoor die over de achterlijn liep. Jair had zelf ook een paar mooie 1-2tjes met Chris, Dada, Kos. Aan de andere kant kwam VVOP er gelukkig niet gevaarlijker uit. Remco heeft een rustige eerste helft gehad. Na een sterk begin zakte VVOG wat in. Er ontstond tijdelijk veel ruimte tussen het middenveld. Nu was het zo dat de verdediging los van wie de bal had behoorlijk ver naar achteren stond. Dit haalde de lange ballen eruit, maar maakte ook dat het automatisch een gat ontstond tussen aanval en verdeding. Conclusie De aanval moest meer bewegen met het spel, maar zodra VVOG de bal had en mensen óók mee naar voren gingen, werd het gevaarlijker. Zij het niet dat de laatste bal vaak niet aankwam. Ruimte genoeg…. voor verbetering.

In de rust deed Alwin niet op z’n Peps zijn toespraak. Wel was hij duidelijk: we kunnen winnen, maar we moeten zuiverder zijn met de bal. Als wij niet de kansen maken, dan gaan zij dat wel doen. Vorige week maakten we de 3-1. Maak vooral gebruik van de vlanken, voorin blijf meer bewegen. Vlanken let op, ook verdedigen na de aanval. Maar win ook de duels. Nou dat werd er zeker gedaan 2e helft. Iedereen won zowat zjin duels. Indien we die wel verloren, ontvingen wij een vrije trap vanwege hun overtreding. De Tweede helft begonnen we weer sterk. Zo kreeg zelfs Ronnie alle tijd buiten de 16e voor zijn 1e goal. Helaas voor Ronnie en iedereen moeten we nog even wachten. Frank had een paar mooie aannames, is leniger dan hij eruit ziet. Hij kan namelijk de ‘gogo gadget…. uitschuifbeen’. Franks was behoorlijk balvast deze wedstrijd. Na een mooie combinatie kwam Rick-Jelle 1-op-1 met de keeper te staan. Maar hij zag Arne van links eraan komen stormen en gaf de bal breed. Arne twijfelde: in één keer schieten of aannemen en schieten. Hij koos voor het laatste. En scoorde!!!! Een speler van VVOP schoot de bal nog uit het goal. Wat gebeurde er… de scheids keurde de goal niet goed…. Weer geen goal voor Arne… Arne rende overigens in de tweede helft heel wat kilometers, weg van die irritante rechtsback…

Na de goal kwamen er nog wat leuke kansen. Zo schoot Frank xtje over van afstand. Later schoot Chris vanaf buiten de 16. Helaas via de rug van een speler over de achterlijn. Maar de scheids gaf geen corner… Wél hebben we veel corners mogen nemen. Deze werden alleen niet echt gevaarlijk. Zo werd er een corner over de achterlijn geschoten. Daarnaast werd Dada goed aangepakt. Zo werd hij een x gevaarlijk in de 16! Hij zocht de laatste man op, die hapte en zorgde ervoor dat Dada geen kant meer op kon terwijl de bal rustig doorrolde.. Penalty!. Sneijder haalde nog een wit voetje bij Dada of hij de penalty wilde nemen, maar Dada wees hem op zijn rechten als aanvoerder én eerste penalty nemer. Sneijder liet zien dat dit niet voor niets was, hij schoot de bal strak laag in het zijnet in de hoek. 1-0 en de tijd is bijna om. Kwartier voor tijd kwam weer nieuwe energie in het veld. Jair voor Kos. Iets wat wijzigingen op het middenveld. Laatste aanval, Chris werd gehinderd en deed een bijzondere actie en hield met zijn hoofd de bal binnen de lijnen. De aangelopen verdediger was zo in de war dat hij niks durfde te doen met zijn voeten… Bal ging na druk zetten VVOG uit en de wedstrijd ook. De scheids floot af.

VVOG blij, verdiende overwinning. Ook al haal je dit liever uit een velddoelpunt dan een penalty. VVOP ook blij, want ze hadden al vonden ze het zelf lekker gespeeld met zoveel geleende spelers. Inschatting VVOG: VVOP was nu beter dan als hun eigen team compleet was. Na de wedstrijd werd nog met een paar een biertje of 2 gedronken bij Stoppels daarna was het tijd voor ….. Oktoberfest voor sommigen. Dada had in de kleedkamer gedeeld dat hij hele andere plannen …

Oh en noemenswaardig: Dirk maakt geen enkele overtreding!!!