VVOG 6 – SDCP 8

Op de laatste dag van september is de tweede competitiewedstrijd van VVOG 6 in het seizoen 2023/2024 een feit. Veel had het niet gescheeld of deze wedstrijd was vandaag helemaal niet gespeeld. Onze gasten uit Putten hadden te weinig mensen en vroegen tot tweemaal toe om de wedstrijd te verplaatsen naar oktober of november. Gezien herfstvakantie en sinterklaasintocht kon VVOG 6 helaas niet aan dat verzoek voldoen en daarom werd er gewoon in september gevoetbald. Uiteindelijk had SDCP voldoende mensen en werd op een voor VVOG 6 ongebruikelijk thuistijdstip van 14.30u afgetrapt. Op dat moment stonden de volgende mensen op veld 6 binnen de lijnen: Koos Dirk/Anne/Luuk/Evert Kees/Daniel/Tinus/Rik-Jan John/Berry

In de dug-out namen Frank, Yasin, Jair, Pieter en later Chris plaats. Alwin nam de vlag ter hand en Evert schoof de aanvoerdersband om. Om het veld verzamelden zich nog wat supporters en toen iedereen zich geïnstalleerd had, floot Olaf voor het begin van een leuke pot voetbal. Na een aftastend begin van beide partijen, waarbij VVOG 6 moest wennen aan het beweeglijke middenveld van de tegenstander was het uiteindelijk de thuisploeg die langzaamaan tot kansen ging komen. In eerste instantie werden die nog niet benut; reddingen van de keeper die ook nog een botsing met John moest verwerken en een bal die van de lijn gehaald moest worden. Na ruim een half uur kwam VVOG dan uiteindelijk verdiend op voorsprong; een mooie aanval eindigde met een steekbal van Rik-Jan op Berry die vakkundig afrondde zoals een spits betaamt. VVOG moest het deze wedstrijd minder hebben van de verzorgde opbouw maar werd vooral gevaarlijk met (cross)ballen van achteruit. SDCP voetbalde aardig mee, maar tot grote kansen kwamen ze in de eerste helft niet. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor de groenwitten. Na de thee waren er de nodige wijzigingen te bespeuren: Koos Yasin/Luuk/Rik-Jan/Pieter Jair/Tinus/Daniel/Chris Frank/Berry John (blessure) en Anne (andere afspraak) vertrokken richting douche; Evert, Kees en Dirk zochten de dug-out op. Ook SDCP had een aantal wijzigingen doorgevoerd en VVOG werd wat meer onder druk gezet. Voordat het leidde tot hachelijke situaties voor de doelmond van het zesde kwam eerst de meer geruststellende voorsprong van 2-0. Goede voorzet van Chris waarbij Jair z’n lichaam goed gebruikte en een prima goal maakte. Putten moest meer komen en deed dat ook; VVOG kwam verder onder druk te staan. In een omschakelmoment (ingooi voor SDCP i.p.v. VVOG) stonden er te weinig VVOG-ers achter de bal waardoor de blauwwitte tegenstander de aansluitingstreffer kon produceren.

Een tegenslag, maar VVOG bleef echter hard werken op een zwaar bespeelbaar veld. Toonbeeld daarvan was Daniel die vele (vuile) meters maakte. SDCP probeerde wel met afstandsschoten wat te forceren maar steeds zat er een voet of ander lichaamsdeel van een VVOG-er tussen. Ook de vele spelhervattingen na overtredingen of corners leken gevaarlijker dan het werd op een bal van de buitenkant van de paal na. Terwijl het najaarszonnetje steeds feller begon te schijnen brak de zon nog meer door voor het zesde. Na een corner van Tinus werd deze via-via verlengd om uiteindelijk op het hoofd van Berry te belanden en vervolgens in het net te ploffen. De marge weer naar twee. Waar dat vorige week onvoldoende was voor de winst, bleek dat nu niet het geval. VVOG hield de linies compact en iedereen bleef hard werken. Rond 16.15u floot de prima leidende Olaf voor het laatst en kon het zesde z’n eerste driepunter van het seizoen bijschrijven in de competitie. Een prima en sportief duel kwam zo ten eind. In de kantine sloot Dirk nog af met een rondje vanwege z’n verkochte huis en zo ging iedereen tevreden naar huis.

De groenwitten helden zijn volgende week weer te bewonderen; dan in Voorthuizen bij VVOP.

#1