VVOG 6 – SDCP 7

Het was het jaar 2023, op zaterdag 9 september. Oftewel: Eergisteren (sorry Marco)!

Rond 11.30 druppelden de meeste spelers binnen. Anne zoals te doen gebruikelijk wat later dan de gewone stervelingen. Het zij hem vergeven.

20 minuten later, 11.50 werd er vol goede moed naar de kleedkamer gelopen. We hadden er zin in. In ieder geval ondergetekende, want voor het eerst sinds februari zou deze jongen weer een wedstrijdje gaan voetballen. Zijn dag kon niet meer stuk.

In de kleedkamer aangekomen, werd er eerst een keurig verslag gegeven van de TC-vergadering de avond ervoor bij onze sponsor Cafe Stoppels. Frappant detail is, dat van de 6 leden van onze gewaardeerde TC slechts twee aanwezig waren bij de wedstrijd. Wat is er bij Stoppels gebeurd, dat er tussen 22 uur ‘s avonds en 12 uur ‘s middags vier leden niet konden komen deze prachtige zonovergoten, doch enigszins hete zaterdagmiddag? Zelfs de twee mannen die zich komend seizoen met de opstellingen zullen gaan bezighouden, moesten verstek laten gaan. Gelukkig was daar Pieter die de honneurs waarnam. Iets wat hem natuurlijk heel goed afgaat. 

Voor de volledigheid is dit de opstelling van komend jaar van onze TC:
Alwin en Koos: Opstellingen
Rik-Jan en Pieter: Trainingen
Evert, Dirk en Ronald: Organisatorische dingetjes rondom de wedstrijden, uitjes, enzovoorts
Henry: Scheidsrechters.

Verder zijn er nog vacatures om de statistieken bij te houden. Schijnt redelijk makkelijke invul oefening te zijn, maar moet wel ff gedaan worden. En voor de woordjes vooraf wil ik dit wel doen als ik aanwezig ben….

Daarnaast zijn natuurlijk de nieuwe leden binnenkort aan de beurt om een legendarisch etentje te organiseren. Gelukkig zijn het er dit jaar 5 die zich hiermee bezig gaan houden, dus dat belooft spektakel.

Tot slot nog wat woorden vol gemaakt aan het rondjes beleid en dat gaat helemaal goedkomen (zo bleek gisteren maar weer na wedstrijd).

Afijn, genoeg over de randzaken op naar de wedstrijd. Pieter stuurde de volgende 11 spelers het veld in, in een verrassende (of niet) 1-4-4-2 formatie.

(vlnr): Remco
(vlnr): Ronnie – Sneijder – Luuk- Dirk
(vlnr): Arne – Marco – Bazzie – Jair
(vlnr): Chris – John
Bank (vlnr): Kees – Daniel – Berry – Anne – Tinus
Grensrechter: Frank

Eerste helft werd begonnen. Tegen de mannen uit Putten. Gemiddeld een jaartje of tien jonger zou deze opponent zijn. Dat wordt een conditionele uitputtingsslag zou je denken hier op veld 2, met een graadje of 29 in de schaduw, geen zuchtje wind, geen schaduw, dus ruim boven de 29 graden in de zon. 

Warm. Zweten. Werken. Slechte ballen. Goede ballen. Waardeloze ballen. Corner. Bal op de paal. Bloed aan de paal. Team voor paal. Scrimmage voor de goal. Doelpunt voor de mannen uit Putten. Dat was even balen, maar de mannen van VVOG 6 rechtten hun rug en blijven het proberen. Tijd voor een drinkpauze, want al dat vocht moet aangevuld worden. Wissel in het veld: Berry voor Chris.

Verder gaan met de tweede helft van de eerste helft. Vlammen, blijven proberen, maar het lukte niet. Schot van Berry van randje zestien. Net over het doel. Wisseltje op de linkerkant: Daniel erin voor Arne.

En Putten: Die wisselden rustig door. Ook al in deze eerste helft. Was dat weelde of was dat noodzaak? We zullen het zien. Dirk nog een beetje gehannes met DJEJ (aka Evert). Maar bleef nog redelijk netjes al met al.  Nog een wisseltje: Luuk eruit voor Kees. Dacht ik.

De man met de fluit blies op zijn fluit en daarmee was de eerste helft uit. Tijd voor wat verkoeling in de kleedkamer, nog meer water, veel water. Dorst. In de kleedkamer was het welgeteld 1 graad koeler en nog minder wind, wel lekker vochtig. Had dus geen nut. Paar broodnodige wissels doorgevoerd. En dat gaf in het begin van de tweede helft deze opstelling.

(vlnr): Remco
(vlnr): Ronnie – Anne – Pieter – Sneijder
(vlnr): Jair – Marco – Tinus – Kees
(vlnr): Chris – Daniel
Bank (vlnr): Luuk – John – Berry – Dirk – Arne
Grensrechter: Frank

Eerste helft van de tweede helft zou beginnen. Aftrap voor VVOG. Balletjes op Tinus, lekker opbouwen. Lange ballen van Anne op Jair/Ronnie. Mooie tandem. Veel energie. Mannen van Putten bleven doorwisselen. Waren wij dan de conditioneel sterkere?!? Meen je niet! Lijkt er toch op dat al het trainen met Strava, de trainingen op dinsdag, het niet stappen op vrijdagavond (behalve dan die mannen van de TC die wonderbaarlijk er deze zaterdag niet waren), de goede voeding (zitten we tegenwoordig allemaal aan de shakes van Kip?), zijn vruchten beginnen af te leveren. Mooi. Doorgaan.

Acties in de zestien. De zestien van Putten wel te verstaan. Speler gevloerd. Gedicideerd wijst de leidsman naar de penalty stip en blaast op zijn fluit: Strafschop. Wie moet dat ding ook alweer nemen? Wat is het lijstje ook alweer? Nou dit is hem voor het seizoen 2023/2024:

1: Sneijder
2: Ronnie
3: Anne
4: Arne

Niet meer vergeten he! 🙂 Sneijder staat in het veld, dus die kan rustig de bal pakken en op de stip leggen. Vooraf bepalen welke hoek hij wil schieten (altijd in de linkerbeneden hoek). Wachten op de fluit en aanloop nemen. Daar komt ie: Half hoog maar hard door het midden. Netjes! 1-1.

Drinkpauze, wissels. Berry er weer in voor Chris. Water, water, water.

Tweede helft van de tweede helft. Viel weinig te beleven, behalve een ietwat nonchalant kopballetje van Anne om de bal een klein beetje te verlengen, zodat Remco zich deze middag nog een keer maximaal moet strekken om een eigen doelpunt te voorkomen. Anne was er denk ik niet van onder de indruk en speelde stoicijns door. Heerlijk!

Marco moest eruit met kramp in beide kuiten, wat wil je ook na maanden niet gevoetbald te hebben. Chris erin. Dat was geen succes voor hem helaas, want na een mooie actie werd hij eigenlijk compleet onnodig door twee man in de mangel genomen en werd daar zachtjes gezegd woest van: “Kijk nou wat je doet man! Je bent een voorbeeld voor iedereen hier….” schreeuwde hij en daarbij wijzend naar het in groten getale toegestroomde publiek dat plotseling vol verbazing naar onze wedstrijd stond te kijken.* Hopelijk herstel je snel weer Chris! Misschien heeft Rob nog ergens een placenta liggen om het herstel te versnellen. Beterschap en hopelijk sta je er snel weer!

Enkele minuten later besloot de goed fluitende scheidsrechter voor de laatste keer deze middag op zijn fluit te blazen. Einde wedstrijd: VVOG en Putten zouden de punten delen met een 1-1 eindstand.

*) Ter info: Dat publiek was echt niet voor ons naar veld 2 afgereisd, maar waren gewoon erg vroeg voor hun eigen wedstrijd en stonden wat gezapig te kijken naar onze wedstrijd. Wij moeten het doen met minder publiek, maar minstens zo enthousiast in de vorm van een heleboel spelerskinderen.

Na de wedstrijd was het een kwestie van water, water, water, afgewisseld met een paar goudgele rakkers. Daar werd voor gezorgd door de mannen die nog even een rondje mochten geven voor hun debuut/verjaardag/eerste doelpunt/onnodige gele kaart/rode kaart/enz. En dit allemaal terwijl het eerste een klinkende 4 – 0 overwinning wist te boeken tegen Be Quick uit Grunn.

Zo. Ik heb weer genoeg geschreven. Ik ga kijken of ik nog in beweging kan komen, want ik loop krom van de spierpijn. Maar heren, wat is het heerlijk om weer terug te zijn op het veld. Dat smaakt naar meer. Op naar een mooi seizoen!