Sparta Nijkerk 9 – VVOG Harderwijk 6

Zaterdag 23 september 2023 – Sparta Nijkerk 9 – VVOG Harderwijk 6

Eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dada wilde graag een wedstrijdje meespelen. Luuk, bijnaam Kees, ging ook overstag. Iets met regen en tennis? Blijft toch een rare sport.
Ons geduld werd wel tamelijk op de proef gesteld omdat de aftrap pas 16:15 uur was.
Desalniettemin… om 3 uur verzamelen bij Stoppels. Sommige kwamen met de fiets andere kwamen met de auto. En één had geen auto meer. Op naar sparta.

Na aangekomen in de kleedkamer was er paniek. Luuk, ze noemen hem ook wel Kees, had geen spelregelbewijs. Kan geregeld worden. Met vlag en wimpel geslaagd. Op naar veld T.

De volgende selectie treedt aan:
Evert, Tas, Sneijder, John, luuk Berry, Pieter, Koos, Frank, Ronald, Daniël, Chris, Arne, Dada en Kees.

Verslag:
In een wedstrijd tussen Sparta Nijkerk 9 en vvog 6 die bijna onder het licht van de straatlantaarns gespeeld moest worden omdat de zon bijna met pensioen ging, begon vvog sterk. De 0-1 kwam tot stand dankzij een hoekschop van Tas en een fenomenale kopbal van John – de bal vloog erin als een hongerige duif op een stukje brood.

Maar vvog had meer in petto. Dada scoorde de 0-2, en het leek alsof hij een dansje deed op het veld terwijl hij de verdedigers ontweek. Sparta Nijkerk besloot echter dat het niet leuk was om achter te blijven, en ze schoten de 1-2 in het net, waardoor ze bijna een feestje begonnen.

Net toen iedereen zich begon af te vragen of vvog het nog in zich had, kwam Daniël als een wervelwind tevoorschijn en scoorde de 1-3 met een schot dat zo onvoorspelbaar was als het Nederlandse weer. Maar wacht even, daar was een vreemde stuiterbal die Sparta Nijkerk toeliet om de 2-3 te maken – het was alsof de bal een eigen leven leidde!

Maar vvog gaf niet op. Berry leverde een pass af die precies op maat was voor Arne, zonder enige twijfel over buitenspel, en Arne schoot de 2-4 in het doel als een raket die rechtstreeks vanuit de snoepwinkel kwam.

Sparta Nijkerk kreeg nog een hoekschop, en het leek alsof alle spelers van vvog vrijwillig op vakantie waren vertrokken, want Sparta scoorde de 3-4 zonder enige tegenstand.

En alsof dat nog niet genoeg was, scoorde Sparta Nijkerk de 4-4 via een klutssituatie waarbij de bal meer contact had met de spelers dan met hun voeten. Het leek wel alsof de bal besloot dat het gelijkspel de eerlijkste uitkomst was na al dat gedoe.

En zo eindigde deze spannende en ietwat bizarre wedstrijd in een 4-4 gelijkspel, waarbij de bal misschien wel de meest onvoorspelbare speler op het veld was. Maar hé, het was zeker een avond om niet te vergeten, vooral omdat het bijna in het donker werd gespeeld!
Na afloop was het nog lang gezellig bij Stoppels. Top avond!

Mannen bedankt! Nr19 Ronald