Hierden 4 – VVOG 6

Het is 16 september 2023, na de brandende zon van voorgaande week is het lekker afgekoeld. Het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten, het is een mooie dag voor Hierden 4 – VVOG 6.

In de kleedkamers konden we met z’n allen meegenieten van de muziek van Hierden. Helaas konden we hier niet te lang bij blijven, we moesten beginnen met de warming-up. Eenmaal op het veld aangekomen waren de gaten in de grond getrapt, het gras stroef en de zon fel. Na overleg met Hierden is er besloten om op een veld verder te gaan spelen, hier begon om 13:00 de wedstrijd.

Hierden nam de aftrap, direct zat VVOG er strak op. De bal kwam al snel in bezig van VVOG, met een snelle aanval van VVOG kwam er al snel een grote kans. Johnny schiet de bal strak links in de hoek, helaas werd deze nog maar net gered door de keeper. Tinus mag de hoekschop nemen. Vol hoop staat iedereen te kijken na de eerste grote kans, Tinus trapt… en… goal? Vol verbazing wordt er gejuicht voor het eerste doelpunt.

Tussenstand: 0-1
Aftrap Hierden, afgepakt door VVOG, weer balbezit, aanval, schot, mis, rebound, goal! Nou dat ging snel. 2 minuten na het doelpunt van Tinus wordt de 0-2 gemaakt door Johnny!

Tussenstand: 0-2
Met veel vertrouwen beginnen we de 7e minuut met een 0-2 voorsprong. Door deze voorsprong is Hierden al snel geïrriteerd en speelt VVOG een zeer goede pot. Na 15 minuten zijn er vele kansen voor VVOG geweest terwijl Hierden nauwelijks over de middenlijn is gekomen. VVOG is momenteel duidelijk de betere partij. Na een snelle drinkpauze begint het 2e deel van de 1e helft. Hierden moet een wonderdrankje gedronken hebben want ze begonnen direct zeer sterk. Al snel zette ze druk op VVOG en wordt de aanval richting Koos opgebouwd. Yasin voorkomt dit, maar maakt hierbij helaas een overtreding het buiten het 16-meter gebied. Vrije trap Hierden. De bal wordt afgelegd, een schot, mis. Een vroegtijdige 1-2 voorkomen. VVOG in balbezit, Hierden in balbezit, VVOG in balbezit, Hierden in balbezit. Het gaat op en neer. Aanval VVOG, mis. Aanval Hierden, weggespeeld. Aanval VVOG, corner, slechte bal. Er valt niet te voorspellen wat het spel brengt, dit lijkt niet op het spel die VVOG in de 1e helft speelde. Gelukkig is het dan tijd voor rust, tussenstand nog steeds 0-2.

Na een motiverende speech van Koos mag VVOG de aftrap nemen. De 2e helft begint.

Direct wordt VVOG zwaar onder druk gezet. Na veel buitenspel, veel gezanik, veel rennen en nog veel meer zweten wordt de druk steeds hoger gezet. Aanval Hierden, Tinus stapt in, Tinus gaat neer. Al snel komt Arne het veld opgerend met de spons, na een paar keer huppelen kan Tinus ook weer door. Helaas is met deze overtreding de druk nog niet van VVOG af. Hierden komt direct weer terug met de aanval. De spits loopt de verdedigers voorbij. Nu kunnen alleen Luuk en Koos een doelpunt nog voorkomen terwijl de Hierdenaar een schot voorbereid in het 5-meter gebied. Door de benen, langs de keeper, helaas, doelpunt.

Tussenstand: 1-2
De moed begint in te zakken bij VVOG, verdedigend kunnen we niks tegenhouden en aanvallend wordt elke bal weggewerkt. VVOG weet zich weer enigszins te herpakken, maar dit blijkt niet van lange duur. Hierden heeft veel balbezit en creëert gevaarlijke aanvallen. Corner voor Hierden, Koos kaatst weg, weggetrapt. Vrije trap voor Hierden, in de muur, Tinus werkt weg. Voorzet voor Hierden, wordt over gekopt. Dan maar een wissel. Evert betreedt het veld. Het verse vlees moet aan het werk worden gezet, bal via Evert, aanvallers lopen snel het 16-meter gebied in. Evert analyseert de aanval

vanaf het middenveld, hij ziet zijn kans, voorzet. Kopbal wordt helaas niet geraakt, een makkelijke bal voor de keeper. Maar de keeper weet niet wat zich overkomt, hij is helemaal de weg kwijt. De bal rolt rustig het net in. Goal van Evert!

Tussenstand: 1-3
Dit hadden we nodig, een doelpunt is hier cruciaal. Betekent dit dan dat VVOG eindelijk weer begint te voetballen? Na de snelle drinkpauze en de 2e inspirerende speech van Koos is het tijd om aan het laatste deel van de wedstrijd te beginnen. Hierden neemt de aftrap, al houden ze niet lang balbezit. VVOG in de aanval, helaas komt er niks uit voort. Hierden bouwt snel op, het ziet eruit als een veelbelovende aanval, maar ook zij weten niet meer hoe ze moeten scoren, redding Koos. Ook VVOG bouwt weer snel op, het tempo zit er goed in. VVOG heeft een sterke aanval, maar na veel geduw en getrek van Hierden geeft de scheidsrechter een penalty. Sneijder verlaat de verdediging om zijn 2 minuten aan roem te incasseren. Hij maakt hem dan ook mooi af, strak rechts in de hoek. Doelpunt VVOG.

Tussenstand 1-4
Na dit doelpunt is Hierden niet blij, ze gaan agressief de aanval in, maar dit wordt gemakkelijk afgeslagen door VVOG. Sneijder krijgt de bal in de voeten gespeelt en dribbelt gemakkelijk weg, langs 1 man, langs 2 man, langs 3 man. De 4e dacht, dit laat ik mij niet gebeuren, die haalt Sneijder met een gemene sliding van achter onderuit. Dit kon de scheidsrechter ook niet waarderen, deze geeft de Hierdenaar geel. Na het doelpunt en de gele kaart gaat het alleen maar slechter bij Hierden. VVOG zet constante druk en creëert aanval na aanval. We spelen vrijwel alleen nog maar op de helft van Hierden. Alle aanvallen die Hierden probeert op te zetten worden snel afgeslagen. Dan eindelijk na 90 minuten zweten geeft de scheidsrechter het eindsignaal. Een mooie overwinning voor VVOG met als eindstand 1-4.

Na de poulefase van de beker kunnen we terugkijken op een mooi begin van het seizoen. Als mooie afsluiten een groot bedankt naar Arne voor het bijhouden van elke minuut in de wedstrijd. Op naar een mooie competitie.