DVS 5 – VVOG 6

20-05-2023

Wedstrijd VVOG 6 – Wespen 5, uitslag 0-0

De laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 en (voorlopig) de laatste wedstrijd van Alwin (282), Jake (305),  Nix (330) en Dada (25) staat op het programma. Opgeteld, en dan neem ik Marcel (204, zie ff de voetnoot) ook mee, zijn er door deze jongens samen 1146 (!) wedstrijden gespeeld.

Als je dit terug telt zou je nagenoeg 5 gehele seizoenen kunnen kijken naar een elftal wat uitsluitend bestaat uit deze vijf heren (1146 wedstrijden / 11 spelers / 22 wedstrijden = 4.7 seizoenen). Gelukkig werkt het niet zo, lijkt me helemaal Nix namelijk.

Om de logistieke operatie na de wedstrijd wat eenvoudiger te maken is er verzameld bij De Strokel tussen 1030 en 1115. Een aantal heren zijn op de fiets gestapt maar het merendeel is toch met de auto richting Ermelo gereden. Als er dan toch ergens plek is.. Eenmaal in de kleedkamer is kort stilgestaan bij de procedures voor de Wespenbokaal, de laatste stemronde voor speler van het jaar en natuurlijk de statistieken. Pieter ontvangt een welverdiend applaus voor zijn 300(!) wedstrijd voor VVOG 5, nog z’n held die al heel wat jaartjes richting voetbal fiets.

Na een korte warming-up start de wedstrijd met de volgende 11 spelers: John op de goal bij afwezigheid van Koos en Mr Slak, achterin vlnr Arne, Henry, Osje en Dirk, op het middenveld vlnr Jake, Tinus, Pieter en Jair, en tot slot wordt de voorhoede gevormd door Dada en Nix. De oplettende lezer zal wel denken.. “echt waaar?” Het is het echt waar: Nix/Niks in de punt met Dada.

Het volgende stuk zal een beetje staccato overkomen maar het is wel een goede afspiegeling van de eerste helft. 12:03 wedstrijd begonnen. 12:05 goede actie Jake, verdiend corner en kopt naast: ingooi. 12:07 Dirk levert de bal in, dwars door het midden, niks aan de hand. 12:09 Martijn probeert het stiekem vanuit een scheidsrechters bal rechtstreeks op de goal, slap schot, geen doelpunt. 12:10, Jake speelt dada in, dada schiet goed op de goal, redding keeper, cornerbal. 12:11 Dirk houd netjes bal binnen, balbezit VVOG. 12:12, corner Tinus, goed uitverdedigd door Jacob.  Balbezit voornamelijk op helft tegenstander. 12:13 John schiet een bal over het hek, prima actie zonder handen. 12:14 Dirk stuurt Rob diep, goede loopactie maar net geen gevaar. 12:17 eerste balcontact voor Nix, 12:17 Dada krijgt bal ingespeeld, goede actie maar hij vergeet te schieten, geen goal. 12:19, Nix maakt vuile meters voor het team, zo zien we het graag. 12:20 goede verdedigende actie Arne. 12:20, sleepje van Dirk, balbezit VVOG. 12:22 Osje schiet van afstand (was dat nou met links?), geen verkeerd schot maar wederom geen goal. 12:23, veel ruimte in omschakeling voor DVS, goed werk van de laatste linie. 12:24, VVOG laat de bal lekker gaan, DVS zakt in. Nix is zoekende in de punt met een botsing met Rob tot gevolg. 12:25, Daniel maakt onnodige meter met waterzak, vals alarm 12:26, drink pauze, Nix eet de spons zowat op, het zal wel warm zijn. 12:28; goede verdedigende actie Pieter en Anne. 12:30, Nix en dada veroveren de bal, vrije stap voor Jacob. 12:31, Rob zit er lekker in en pakt de bal. 12:32, goede aanval over Dirk, nix en rob. Corner, bal blijft hangen maar Tinus mikt ruim naast. 12:35, Henry en Osje bouwen rustig op via Tinus. Daarna is het zoeken naar de voorhoede. 12:36, actie Jake, voorzet, goed uitverdedigd door DVS. 12:38, goede fase VVOG, Dirk speelt hoog voor, Nix wordt in z’n rug geduwd, geen penal. 12:40, Nix probeert omhaal maar wordt geraakt op z’n teen. Dit keer loopt Daniel niet voor niks met de waterzak, klasse kerel! Nix staat weer, deelt high 5 uit en dooorr. 12:42; wederom voorzet vanaf de zijkant, grote kopkans voor Jake, net geen goal. 12:44; goede aanval via Dada-Arne-Dada, wederom geen penal ook al leek het er wel verdacht veel op. 12:45, Pieter verdeeld het spel netjes op het middenveld. 12:46, DVS probeert het van afstand maar John kijkt de bal beheerst op de paal, geen doelpunt 12:47, Dirk haalt met z’n rechterbeen uit naar iets met Gele/Zwarte strepen, scheids doet niks, Dirk komt goed weg. 12:49, dada doet een trucje, balverlies. 12:50, John gebruikt handen, waarschijnlijk voor het eerst. 12:50 rust 0-0.

In de rust wordt kort geëvalueerd, uitgerust, wat gegeten en gewisseld: Osje wordt vervangen door Rik-Jan, Daniel komt voor Pieter, Chris voor Dirk, Jair komt voor Rob, en Alwin maakt uiteindelijk (erg verdienstelijk) ook nog wat minuten voor Henry. Dirk maakt plaats voor Nix in de verdediging zodat Chris zijn kwaliteit voorin kan tonen.

De tweede helft is echter helaas meer van hetzelfde: wederom geen doelpunten, veldoverwicht voor VVOG met een toch een aantal noemenswaardige hoogtepunten. Een afstand schot van Daniel, een prima vrijetrap van Jair die helaas net over ging, John die tot twee keer toe op miraculeuze wijze zijn doel schoon weet te houden. Ik meen me te herinneren dat Tinus slachtoffer was van de uitkomende John, alles voor het resultaat zullen we maar zeggen. Alwin laat een aantal keer zien goed te kunnen voetballen; balletje veroveren, vrijspelen en rust brengen in het team met goed positiespel. Jammer dat je moet stoppen! Vlak voor het laatste fluitsignaal krijgt Nix de vanuit een corner een bal op z’n hoofd maar mikt net over. Het had zo mooi kunnen zijn… maar helaas, niks lukte vandaag. Het blijft 0-0.

Na afloop van de wedstrijd krijgt John de Wespenbokaal uitgereikt door Arne voor zijn foutloze optreden. De nul houden en dan de bokaal winnen, daar kan Koos over mee praten. Daarna douchen en snel richting VVOG om te kijken bij het eerste elftal. In de rust van de wedstrijd worden Dada, Dirk/Nix, John en ondergetekende letterlijk in het zonnetje gezet voor het afgelopen seizoen; veel doelpunten gemaakt en stemmen gesprokkeld. Het 1e van VVOG kan zich na een verliespartij tegen de kampioensploeg ACV uit Assen mag gaan opmaken voor de nacompetitie.

Dit was hem dan, de LETSTE voor Nix, Alwin, Jacob, Marcel en Dada. Mannen bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid! En voor de rest natuurlijk op naar volgend seizoen, zin aan! @Marcel, mooie fiets, maar het tenue van VVOG5 staat je beter dan je fietspakkie, kleine hint.