Sparta Nijkerk 6 – VVOG 6

Alweer aangekomen bij de LLLLLLLetste wedstrijd voor de winterstop. Het weerbericht van Peter Timoteef zag er al niet best uit en helaas werd er aan deze verwachtingen voldaan. Er kwam maar geen belletje vanuit Nijkerk dus moesten we toch de vaseline, tiger-balsem of peskindol uit de kast halen om even lekker onze gammele hamstringetjes naar de bliksem te rennen in -1.

Op zich zijn we aan dat laatste wel gewend maar op dit barre veld was er echt geen ontkomen aan. Het is dat we sinds 6 december weten dat het paard van v. Grunsven Salinero is overleden anders zou je zweren dat ie hier 4 uur rondjes had gedraafd.

Opstelling: Pasveer, Baartsen, Annie, Henri, Dirk, Jake, Tinus, Stade, Djeer Dada, John

Ff warming up naast een damesteam, paar ballen over rossen en lekker warm beginnen aan die pot. Het ging naar behoren en we tikten de bal lekker rond, vonden af en toe goed te ruimtes, Vooral Tinus was scherp en bleef overzicht houden. Hij is deze kou gewend. Het schijnt dat deze man ook 22 uur per dag wakker is door al die dips.

Vvog zette Nijkerk onder druk en het duurde ook niet lang of JOHNNYYY vond het net. Ook de 0-2 Kwam vrij rap daarna door goed druk zetten en JOHHNYYY was er als de kippen bij.

Het spel speelde zich nagenoeg alleen af op de helft van H. Versteeg en kornuiten die maar wat ronddwarrelde en volgens mij niet eens doorhad dat ie een aanvoerdersband om had. Na de 0-3 van de onze ooit fors betaalde spits DADA was het dan ook een logische vraag van Tinus aan de heer H. Versteeg wat er aan de hand was . We waren nog geen 25 min onderweg en het werd letterlijk en figuurlijk gezien steeds donkerder voor Sparta. Zelfs sneijdertje kon gewoon een Sneijdertje doen zonder dat we bang waren op een tegentreffer. Sterker nog, de 0-4 viel uit een vlammend schot van ondergetekende. Tijd voor Jägerthee.

Sneijder haalde in de rust nog aan dat we scherp moesten blijven omdat je bij een 4-0 voor zou denken dat de buit binnen is.

Dus daar gaan we, overtreding, vrije trap, Handsbal, penal, 1-4, Bal uit de handen laten glippen 2-4, alles lekker laten doorlopen, 3-4. Het was niet best. We snakten naar de Winterstop. De scheids die ook niet alles zag deze middag (maar goed ook, van dié mensen moeten we het hebben) vond het gelukkig wel belletjes geweest en blies op z’n bevroren fluitje.