Hoevelaken 4 – VVOG 6 + teamuitje

Zaterdag 12/11/2022:

Vandaag wat het weer zover, de matadoren van VVOG 6 mochten weer aantreden op deze zeer zonnige zaterdag. Uiteraard moest eerst het gros richting de binnenstad om de goedheilig en (schoorsteen)roetveegpieten te verwelkomen. Na een volle buit/k pepernoten en chocoladeletters was het rond 13:45 verzamelen. Na een verdiend kopje koffie vol gas richting Hoevelaken. Tenminste dat was de gedachte voor iedereen, behalve voor Dib (alias Mike de Boer). Dib had helaas pech met de auto. De accu had het begeven. Gelukkig had hij wel alles kunnen geven tijdens het coachen van zijn eigen team, dus hij had zijn energie een plaats kunnen geven….zou je zeggen. Maar daarover later meer.

Vandaag hadden we geen brede selectie. Op dit moment hebben we te kampen met vele blessures in de selectie (hamPINGS, liezen, knieën , voeten, kleine tenen etc). Medische staf moet zich maar eens afvragen hoe dit komt. Te hard trainen, teveel sessies? Zeg het maar. Gelukkig waren enkele selectiespelers in staat om alsnog bij te sluiten. Grote eensgezindheid dus, grote klasse! Opstelling was als volgt: Remco-Dirk-Henry-Os-Ronny-Pieter-Tinus-Arne-Jair-Rob-Dada. Prima opstelling zou je zeggen waarmee we de tegenstander compleet zoek kunnen spelen. Helaas was dit niet het geval en dan met name het eerste half uur.

We kwamen overal een stapje te laat, er ontstonden grote gaten op het middenveld. Kortom; het had weleens beter gestaan. Door hun goede balbezit en combinatiespel kwamen ze verschillende keren goed door. Dit leidde na ongeveer een minuut of 20, de 1-0 voor Hoevelaken in. De bal ging tergend langzaam met een soort stiftbal de kruising in. Remco probeerde de bal nog te toucheren maar kon er helaas net niet bij.

Kort daarna verstapte Rob zich bij een goede individuele actie. Last van de kuit (nog een spierblessure medische staf!). Hij werd vervangen door het Jacob. Later in de 2e helft wilden ze weer van achteruit opbouwen. Gelukkig maakte ze een keer een foutje waardoor we in balbezig kwamen. De bal werd snel richting Dada gespeeld. Hij rondde 1 op 1 op de keeper zeer koelbloedig af. 1-1.

Op dat moment hadden we het gevoel dat het beter stond. Al snel voetbalden we wat meer naar voren en kregen we een corner op rechts. Deze was volgens de scheids achter geweest. Arne kopte de bal wel zeer netjes en bekwaam in het netje. De goal werd afgekeurd….

Na een kopje thee in de kleedkamer en een goede analyse van Koos was alles duidelijk. 2e helft stonden we goed en waren we veel beter dan de tegenstander. De volgende wisselingen vonden plaats: Dirk (hamPING-klachten) en Jair gingen eruit voor Rik-Jan en John.

Zoals gezegd hadden we de complete 2e helft de bovenhand. Na een mooie lange aanval kwam de bal bij Pieter. Hij had een mooie dribbel/shuffle in huis en gaf de bal panklaar aan John. Hij had een perfecte aanname in huis en plaatse de bal vervolgens met een knap schot in de goal. Knappe teamgoal 1-2!

Na de goal hadden we vele opgelegde kansen en deden we onszelf te kort. Enkele snelle counters hadden beter verdiend maar de laatste eindpass was vaak net niet op maat. Maar goed, dit mag, dit kan, daarvoor spelen we in het 5e…..6e . De tegenstander probeerde het wel met lange ballen vanuit achteren, maar de verdediging stond als een huis. Ze begonnen er ook steeds minder in te geloven. Iedereen zeer hard gewerkt, zelfs met 10 man hielden we stand. Rik-Jan hield de tegenstander vast, waarna de scheids het nodig vond om hem met geel 10 tot 15 minuten van het veld te sturen. Na het eindsignaal waren we natuurlijk blij want het had veel energie gekost. Uiteindelijk verdiende overwinning naar mijn mening. 3 PUNTEN!

De dag was nog niet voorbij. Het was weer tijd voor het jaarlijkse teamuit-etentje, georganiseerd door de nieuwelingen; Os, Peter, Rik-Jan en Dada. Bedankt voor de perfecte organisatie mannen! Na een biertje bij ons Stoppels gingen we met de bus richting Putten – Restaurant De Muur. Hier mochten we de verloren calorieën weer innemen. Dit was geen probleem aangezien gezien het All You Can Eat & Drink concept. Iedereen heeft heerlijk gegeten en gedronken. Zelfs enkele Martini Pornstars. Een cocktail met een heerlijke passievrucht…toch Dirk? Keuze was reuze, voor ieder wat wils! Ook Ajax weer trouwens een puntje meegepakt uit Emmen op het lastige kunstgrasveld. Rik-Jan mocht deze avond nog de felbegeerde winterstopprijs in ontvangst nemen van de “Beste Speler”. Verdiende tussenstand lijkt mij zo, maar het seizoen duurt nog lang met een WK in Qatar! Ook is het gebruikelijk dat de nieuwelingen een liedje moeten zingen. Rik Jan deed dit in het restaurant. Zeer leuk gedaan, het hele team zong mee, grote klasse! Na enkele slagroomsoesjes tegen het behang en een kapot gordijn (rekening volgt nog Peter B.) liep de avond af in het restaurant. De bus stond weer op ons te wachten. Gelukkig hadden we een fles wijn tegen de kou. Dib was nog fit en stond al dansend op straat tegen iedereen aan te houden. Hij had zelfs bijna een lift te pakken richting Harderwijk. Ook de politie vertrouwde het niet en kwam even meekijken. Na een stevig woordje reden ze toch maar door, was geen eer aan te behalen. Gelukkig kwam Ed de buschauffeur eraan. Onderweg pikten we enkele bijzondere figuren op. Waaronder een bekende van Dib. Na een innige omhelzing bleef hij zowat de hele rit bij Dib op schoot zitten. Ben benieuwd waar deze conversaties over gingen. Niemand zal het ooit weten…. Uiteindelijk weer terug in Harderwijk. Daar pakten de meesten nog even een biertje mee. Ook Peter had hier nog een groots optreden in petto met het welbekende Smurfenlied. Hij had de hele kroeg mee. Hier ook, grote klasse!

Al met al een zeer leuke en gezellige dag en avond. Leuk dat we dit met elkaar kunnen doen. Op naar de volgende! Voor een wat kleiner gezelschap was het nog niet voorbij. De binnenstad van Harderwijk werd nog even onveilig gemaakt. Zag er gezellig uit mannen.

Als laatste, rond 03:00 uur, nog even een bak Gyros erin gegooid. Vroeg ontbijt is niet nodig na al dat eten lijkt me! Fijn weekend verder mannen!