Zwart Wit ’63 – V.V.O.G. 6

8 oktober, de stads-derby staat op het programma. Een wedstrijd die we, koste wat het kost, willen winnen. Het is een druilerige dag, maar dat mag de pret niet drukken V.V.O.G. 6, alles gaat uit de kast gehaald worden om die zwart-witten te verslaan. De aftrap staat gepland om 14:30. Iedereen is ruim van te voren aanwezig om de tactiek voor te bespreken. Koos heeft de opstelling gemaakt samen met Tas. Op een officieel whiteboard wordt de formatie bekend gemaakt. Je kan de spanning ruiken. In een 4-2-3-1 formatie moet het gaan gebeuren.Tijd voor de warming up, maar waar zijn de ballen? Osje is de ballen vergeten, waarschijnlijk door de wedstrijdspanning. Gelukkig heeft hij een bekende kunnen strikken om ze alsnog te brengen. Ondertussen heeft Alwin alle spelers voorzien van een heerlijke energiedrank naar keuze, dat viel goed in de smaak. De spelers komen het veld op door de grote klapdeuren van het hoofdveld. Inmiddels is de zon gaan schijnen en dat zorgt ervoor dat de sfeer er goed in zit bij de vedetten van V.V.O.G. 6.

De aftrap. V.V.O.G. 6 begint wat onwennig op het kunstgras van Zwart-Wit ’63. We zakken aan het begin erg ver in en de bal wordt niet goed in de ploeg gehouden. Zwart-Wit probeert hiervan de profiteren en met een ferm schot, die halverwege nog wordt geraakt, gaat de bal rakelinks voor de doellijn langs. Dat scheelde weinig of V.V.O.G.6 had vroeg in de wedstrijd op achterstand gestaan. Koos neemt de bal uit en van achteruit probeert V.V.O.G.6 weer op te bouwen. Zwart-Wit zet veel druk en daarmee verliest V.V.O.G. 6 opnieuw de bal. De Spits van Zwart-Wit komt via de rechterflank naar voren en via een mooie 1-2 volgt een voorzet die wordt geschampt op het hoofd van een zwart-witter waarna de bal opnieuw net voor de doellijn langs, vlak langs de linker doelpaal, achter gaat.

Focus! V.V.O.G.6 komt met de schrik vrij het eerste kwartier. Inmiddels hebben de mannen zich herpakt en verandert het wedstrijdbeeld totaal. Osje geeft een diepe bal op Arne die met zijn snelheid kan doorbreken. Nog voordat hij de bal kan aannemen, krijgt hij een flinke beuk. Een gele kaart was op z’n plaats geweest, maar het was nog vroeg in de wedstrijd dus hield de scheids zijn kaarten op zak. Inmiddels combineert V.V.O.G.6 lekker, houd de bal in de ploeg en ook de verdediging staat als een huis. De minuten verstrijken en de bal gaat op en neer. Er wordt een goede eerste helft gespeeld en vlak voor de rust haalt Dada nog eens buiten de 16 keihard uit richting de verre hoek. De keeper van Zwart-Wit redt knap, maar dat schot had meer verdiend!

Rust en de brilstand staat nog steeds op het bord. Na de rust komt Dirk, die zijn 399e wedstrijd speelt het veld in voor Arne. Opnieuw wordt er zowel door V.V.O.G. 6 als Zwart-Wit ’63 lekker gecombineerd. Tien minuten na de rust rukt Zwart-wit ’63 op naar voren. In een schermutseling rond de 16, raakt Dirk ongelukkig te bal – met een halve sliding? – waarna deze in de eigen goal belandt. Shit 1-0 achter. Ondanks de tegenvaller gaat V.V.O.G. beter en beter spelen. Rik-Jan krijgt nog een mooie kans en probeert de bal in de korte hoek te schieten, maar helaas geen resultaat. V.V.O.G. 6 krijgt wat meer grip op de wedstrijd.

In het laatste deel van de tweede helft geeft V.V.O.G.6 alles. Er volgens meer kansen. Yasin probeert buiten de 16 een actie te maken en krijgt hierbij een tik. Dada eist de bal op om de vrije trap te nemen. Hij neemt z’n aanloopt, schiet en de bal vliegt langs de muur richting de verre hoek. Op de paal, wat een

pech. Er was nog maar weinig tijd, dus geen tijd om te sikkeneuren, want we moesten doorpakken. Er volgden nog wat aanvallen, maar helaas klonk daar het laatste fluitsignaal. 1-0 verloren. Op basis van het wedstrijdbeeld was een gelijkspel minimaal verdiend geweest.

De spelers feliciteren de tegenstander en Dada provoceert te scheids nog met een sarcastische opmerking. De scheids is hier niet van gediend en roept Dada bij zich, die de scheids negeert en wegloopt, waarna een rode kaart volgt. Koos heeft tijdens het douchen bemiddeld en uiteindelijk is de rode kaart gesponeerd. Op naar de volgende wedstrijd waar we wel 3 punten gaan pakken.