VVOG6 – Nunspeet 5

Zaterdag 10 september was het voor de mannen van VVOG6 tijd voor alweer de 2de bekerwedstrijd. Waar de eerste wedstrijd tegen asv Dronten7 verloren ging met 2-1, was het nu tijd voor payback en het slachtoffer was vv Nunspeet.

Maar vóór de aftrap werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Anne de heer (vader Marnix) “erelid” van de vereniging, die afgelopen week overleden is.

Vanaf de aftrap zagen wij een spannende bekerwedstrijd. Vvog begon goed en kreeg via de zijkanten veel ruimte. Beide ploegen kunnen nog door in de beker, echter moeten dan de groen/witte met een monsterscore winnen om 3 punten in eigen huis te houden en daarmee de kortste weg richting Europa voort te zetten.

Al gauw bleek dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. De eerste helft ging het nog wel, we kwamen regelmatig dicht bij hun doel en met wat meer geluk hadden we ook kunnen scoren. De sportieve tegenstander was wel veel gevaarlijker dan ons en onze verdediging had de handen vol, maar dat kwam ook omdat onze middenvelders niet altijd met hun tegenstanders meeliepen en meeverdedigden.

Dat het met de rust nog 0-0 stond was vooral te danken aan onze gelegenheids keeper Koos die geen krimp gaf bij de vele kansen voor de gasten.
In de tweede helft, het zelfde verhaal de groen/witte spelden een ijzersterke wedstrijd collectief kwamen we uitstekend voor de dag. Het is te zien dat dit team groeit.

Het aantal gecreëerde kansen liepen op en het zou niet lang meer duren voor de scheidsrechter gaat afsluiten. Nog +- 10 min te voetballen was het dan raak ! een aanval van rechts de bal komt bij Dada die genadeloos uithaalt.

Het was een knappe overwinning tegen een goede tegenstander, we bleven strijden en dat resulteerde uiteindelijk in 1-0 overwinning we mogen hier trots op zijn mannen.