VVOG 6 – SDC Putten 8

“Heb je wel joh”

Onze eerste thuiswedstrijd in de competitie was aangebroken. Na een mooie overwinning in Terschuur met 1-4 waren en zijn de verwachtingen torenhoog gespannen. Ergens rond kwart voor 12 verzamelen na zelf eerst de dolfijntjes (en mijn dochter) hebben zien losgaan (van wie zou ze dat nu hebben) op het hoofdveld. Veld 6 (het ‘oude’ hoofdveld viel ons ten deel.

Met Remk(c)o op de goal starten we aan deze wedstrijd. En die start was niet best. Veel druk van Putten waar wij er niet goed uitkwamen. Binnen de 10 minuten op 0-1 achter nadat een niet nader te noemen rechtsback iets te laat was en de rest van de verdediging ook. Maar wij gaven niet op en rechten de rug en een vrije trap doet landing op het hoofd van Dada en wie anders dan Johnyyy beukt de bal binnen, 1-1! Helaas viel de 1-2 toch weer snel, door een goede goal door het midden dit keer van de verdediging van ons. Nou moet gezegd worden, het middenveld was ook even abuis. En ook nu rug recht en gaan. Dada deed dat en kwam als een stier met de bal aan de voet op een verdediger aanlopen van Putten. Zoals iedereen ren je dan weg of je valt om. Dat laatste deed deze jongen. Dada bedenkt zich niet en schiet de bal in de hoek. Ruststand 2-2!

In een wedstrijd als dit zijn er ook van die legendarische woorden momenten. Zo gooit ons aller Nix de bal enorm slecht zacht in naar Marcel en roept hij nog even ‘heb je wel joh’. En doorrrrr.

Goed, de thee en op naar de 2e helft. Een paar blessures en vermoeiden, maar dat deert ons niet. We starten fel en goed. De 3-2 viel al snel, een mooi actie van Dada die niet zelfzuchtig de bal naar Yasin legt die hem intikt. Was het buitenspel? De 11 (of meer) Puttenaren vonden van wel, de rest wist het niet. Dus scheids bepaald en 3-2 staat. De druk vanaf toen werd enorm met af en toe een uitvalletje van onzer zijde. Zou het dan lukken weer 3 punten? Nee, helaas werd een bekeken schot van een Puttenaar ons fataal en ook onze sluitspierpost kon de bal niet meer tegenhouden (net over hem heen). Deze 3-3 was dan ook de eindstand en over het geheel genomen, terecht.

Ik heb een goede inzet gezien, speltechnisch best redelijk en qua blessures niet best. Nog wat fitter worden mannen. Dat nemen we mee naar Zwart Wit en zullen we nodig hebben. Dat zijn potjes waar niemand zich voor hoeft op te laden.

Mannen, helden, ik groet u,

Dirk ©