VVOG 6 – Hierden 5

VVOG 6 wint van Hierden.

De zaterdag begon al vroeg voor de heren van VVOG 6. Er moesten professionele foto’s gemaakt worden van de mooie trainingspakken van trotse hoofdsponsor Café Stoppels! Degene die nog wat haar hebben hadden het netjes in model en de foto’s zijn zowaar gelukt. Van Stoppels naar de Strokel waar de altijd beladen derby tegen Hierden op het programma stond.

Door de boerenprotesten mistte Hierden een aantal spelers en een keeper, in vergelijking met de 6 wissels bij VVOG moet dit een makkelijk middagje worden voor de Groenen. Al snel bleek dit niet het geval en VVOG begon slordig aan de wedstrijd op het Hoofdveld. Tot de middellijn werd er nog makkelijk gevoetbald, maar de spitsen waren moeilijk te bereiken wat tot veel balverlies leidde. Hierden loerde ondertussen op een spaarzame counter maar veel gevaar leverde dat vooralsnog niet op.

Even leek de nieuwe keeper Remco de tegenstander op weg te helpen met een slippertje voor zijn eigen doel maar hij kon het gelukkig zelf oplossen. Zou het de spanning zijn dat hij de onmogelijke taak heeft aangenomen om Koos af en toe te vervangen? Het verhaal gaat namelijk dat Koos al 20 jaar geen goal tegen heeft gehad, en ongemerkt levert dat toch wat zenuwen op bij de nieuweling. Ondertussen krijgt VVOG wat meer kansjes maar verder dan een paar matige schotjes komen ze niet.

Aan de andere kant komt Hierden er op de rechterkant nu wel een keer doorheen en de spits kan aanleggen om te scoren. Ondanks een uiterste krachtsinspanning van Snijder, die met een sliding a la Marcherano()een doelpunt probeerde te voorkomen, belandde de bal via de punt van zijn schoen in de korte oek achter Remco, 0-1. () WK 2014 tegen Robben. Dit leverde Marcherano een gescheurde anus op. Maar dit terzijde…

VVOG 6 wil de schade snel herstellen en krijgt hier al snel een uitgelezen mogelijkheid voor! Na een half uur spelen krijgt VVOG een penalty na een grove charge op Yasin. De scheidsrechter, die overigens overal bovenop zat, had ook dit prima gezien. Waar iedereen opeens zijn veters begon te strikken, of snel een praatje maakte met het massaal toegestroomde publiek, nam Dib wel zijn verantwoordelijkheid en legde aan van 11 meter. Een ferme aanloop en hij schiet hem hoog over! Hij schijnt met deze bal een ace te hebben gemaakt bij de naastgelegen tennisvereniging.

De jongens lieten de kopjes niet hangen en gingen weer op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er vlak voor rust alsnog. Een goede vrije trap vanaf de rechterkant werd binnengegleden door Yasin. 1-1. Gert-Jan schopte nog even vakkundig een zwartrijder met bal en al de dugout in, waarna we aan de thee konden.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en iedereen was er van overtuigd dat ze dit hierdense varkentje in de 2e helft wel even zouden wassen. De bal werd iets beter in de ploeg gehouden maar tot echte kansen kwam het ook in de 2e helft niet. Aan de andere kant ontsnapte Remco nog aan rood nadat hij buiten de 16 net iets later bij de bal was dan de 30 jaar jongere spits van Hierden. Gelukkig had de scheids de kaarten thuis laten liggen en mocht hij blijven staan. De tijd begon nu echt te dringen en het tijdrekken bij Hierden begon ook steeds extremere vormen aan te nemen. Geduldig bleven de jongens de bal rondtikken op zoek naar een gaatje in de hechte verdediging. Uiteindelijk werd het gaatje in de 95e minuut gevonden en kwam de bal terecht voor de voeten van John die koelbloedig afrondde! 2-1.

Direct hierna had de scheids genoeg gezien en floot af. Einde wedstrijd! Al met al geen beste wedstrijd maar toch een verdiende overwinning!

Conclusie: Alleen de foto’s waren scherp vandaag.. Op naar Terschuurse boys!