Dronten 7 – VVOG 6

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige beker (uit)wedstrijd tegen asv Dronten 7 op het programma. We mochten aantreden op veld drie, een redelijk goed kunstgrasveld gepaard met een graadje of 30 in de volle zon. Gelukkig hadden we voldoende wisselspelers beschikbaar zodat we lekker konden door wisselen om de 20 minuten. Het was voor iedereen weer de eerste wedstrijd na een welverdiende zomervakantie. Iedereen had er veel zin in ondanks de hitte!

In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd tussen beide teams. Over en weer werden er niet tot weinig kansen gecreëerd. Naarmate de eerst helft werden wij ietsje sterker en begonnen lekker te ballen. Door een aantal goede loopacties van John, Jair en Chris kwamen er een aantal mogelijkheden voor ons. Helaas konden wij deze mogelijkheden niet omzetten tot een goal. In de laatste minuut van de eerste helft kregen wij prompt een corner tegen. Hun laatste man en aanvoerder knikte deze goed naar de grond en in de hoek, 1-0. Rust….

Voorafgaand aan de tweede helft was het gevoel goed en hadden het geloof snel de gelijkmaker te willen/kunnen maken. Toch kwamen wij op een 2-0 achterstand door balverlies op het middenveld van blijkbaar Tinus (aldus Tinus). Balen! Na de 2-0 raakten wij niet in paniek en bleven wij goed ballen en combineren over de zijkanten. Het veld werd goed breed gehouden door onze buitenspelers. Dit leverde uiteindelijk na een prima strakke voorzet van Jair een goal op. Debutant Rik-Jan kopte – met gevaar voor eigen leven – knap naar de grond en raak. 2-1!! Top dat je er bij bent Rik-Jan! Met nog ongeveer een kwartier te spelen probeerden wij door te drukken via het middenveld, maar echte grote kansen leverden dit niet op. Tas probeerde het nog via een vrije trap net voor het 16 meter gebied maar de bal ging helaas over. Eindstand 2-1.

Ondanks het verlies is er redelijk goed gevoetbald en hadden wij zeker recht op meer. Maar goed…..de eerste echte meters zitten weer in de benen en dit smaakt zeker naar meer. We hebben een leuk voetballende ploeg heren!! Op naar volgende week, thuis tegen Nunspeet 5!! Let’s go!!