VVOG 5 jubileumreis naar Wenen

Begonnen als vriendenteam in het seizoen 1996/97 als 11e elftal van VVOG, had een aantal oudgedienden enkele jaren geleden het idee opgevat een stedentrip te organiseren in het kader van het 25-jarig jubileum van wat inmiddels VVOG 5 is. Als gevolg van de corona lockdowns moest de trip aanvankelijk uitgesteld worden, maar wat in het vat zit verzuurd niet en dus hebben de mannen van het 5e onlangs alsnog een geslaagde jubileumreis gemaakt.

Op donderdag 24 juni werd omstreeks 17:00 verzameld bij sponsor Stoppels (dank voor al die jaren van trouwe support!). Na een saté met friet en een eerste biertje, vertrok het gezelschap om 18:20 met de trein richting Amersfoort. Eenmaal onderweg bleek dat de reis niet naar Schiphol ging, zoals menigeen had verwacht, maar naar Utrecht Centraal. Nadat Jan Martijn en Peter ook waren aangesloten, was de groep van 20 (oud-)spelers compleet en werd door Marco de bestemming bekend gemaakt: Wenen. Hoewel de organisatie in de weken voorafgaand aan de reis via de app verschillende aanwijzingen had verstrekt, had geen van de deelnemers de bestemming goed geraden.

Na een (gebroken) nacht in de nachttrein, werd vrijdag omstreeks 10:00 Wenen bereikt. Wat volgde was een geslaagd en gevarieerd weekend. Na een gezonde lunch in het park volgde op vrijdagmiddag een fietstocht door de stad waarbij onder begeleiding van een gids alle highlights in het centrum van de stad werden bekeken. De geschiedenis van Wenen kent voor de mannen van het 5e inmiddels geen geheimen meer. Ook op de zaterdag zaten de mannen niet stil. Zo werd onder andere een bezoek gebracht een de rozentuin van het Hofburg paleis, de pronkzaal van de Nationale Bibliotheek en het Ernst Happel Stadion, waar speciaal voor de Ajax fans in het Harderwijkse gezelschap de deuren werden geopend, alsmede het Wiener Prater attractiepark. Wat dit laatste betreft, mag niet onvermeld blijven dat het Jacob en Arne waren die de moed hadden om zich met de Slingshot meer dan 100m de lucht in te laten schieten.

Tevens was er in het programma plaats voor het nodige vertier. Zowel op de zaterdag als zondag werd er geswingd op Donauinselfest, ’s werelds grootste gratis openlucht festival, bij onder andere Oostenrijkse schlagers, de Guns N’ Roses tribute en de Belgische DJ Mattn. Maar ook in de binnenstad van Wenen lieten de mannen zich niet onbetuigd en werd er vocale ondersteuning verstrekt bij de live muziek in de Casablance bar.

Ook qua hapjes en drankjes had de organisatie de boel goed voor elkaar: verschillende lokale Oostenrijkse biertjes werden geproefd en uiteraard mocht de Wiener schnitzel niet ontbreken dit weekend.

Middels een vertraagde vlucht naar Eindhoven en wederom een reisje met de trein, keerden de mannen uiteindelijk moe maar voldoen huiswaarts. Al met al kijken de mannen terug op een geslaagd weekend en zijn de eerste suggesties voor de volgende jubileumreis reeds de revue gepasseerd. Tot slot mogen de organisatoren van deze onvergetelijke trip niet onvermeld blijven: Marnix de Heer, Alwin Teune, Marcel de Vries en Marco Aartsen. Nogmaals hartelijk dank heren!