VVOG 5 – Veensche Boys 5

VVOG 5 – Veensche Boys 5

Afgelopen zaterdag  was het dan zover. De vieze smaak van 30 oktober 2021 waarop er kansloos met 4-0 uit werd verloren van de koploper moest worden weggepoetst. Dat het niet makkelijk zou worden was vooraf uit de stand wel op te maken. Veensche Boys dat met 21 wedstrijden en 57 punten (18 winst, 3 gelijk) met afstand bovenaan staat dacht dit appeltje wel even te schillen.

Kennelijk had men nog nooit van de Grote Groene Griezelmonster gehoord, want die kwam zomaar even opdagen. En dat zorgde nogal voor wat verwarring bij de tegenstander. Uhmm en bij de kinderen + aanhang die aanwezig waren bij de “VVOG 5 Familiedag”.

Dat gezegd hebbende gaan we terug naar het begin van de wedstrijd…..

Al snel dachten er vele dat de wedstrijd niet 28 mei, maar 18 juni moest zijn. Dan is het namelijk vlaggetjesdag in Scheveningen. Persoonlijk dacht ik dat de grensrechters naar elkaar aan het seinen waren, maar het was toch echt het vlaggen voor buitenspel. Gelukkig maar…want ondanks de scherpe en frisse start van VVOG werd er een dubieus buitenspeldoelpunt van Veensche Boys in het begin van de wedstrijd de nek omgedraaid.

Gelukkig tapte VVOG tijdens en na de wedstrijd uit een ander vaatje dan de vorige thuiswedstrijd en  werd er echt goed gestreden. De koppeltjes waren gevormd, gezien de vele wissels en het publiek zag vanaf het begin af aan een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij er goed werd verdedigd en compact werd gespeeld. Dit resulteerde na een half uur in een 1-0 voorsprong. De bal ging over rechts, waarbij de verdediger van de tegenstander nog onder de indruk was van het vlaggenspel. Chris kon daardoor de bal afpakken en één op één op de keeper af. Bam…1-0. Deze had Veensche Boys niet zien aankomen.

Het fluitsignaal had geklonken en de rust was daar. Normaal gesproken wordt de kleedkamer even bezocht, maar gezien het voltallige publiek, het mooie weer en het JBL’tje op de achtergrond bleef iedereen bij de dug-out staan. Na een actieve en vlammende speech van Pieter mochten we weer de wei in. Aartsen ging met dochter nog even naar de wc en deed later weer effe mee 😉.

De wedstrijd ging weer van start en het fysieke geweld aan de kant van Veensche Boys werd harder en harder. Men had er alles voor ogen om het kampioenschap ongeslagen te eindigen. Over en weer wat verwijten, overtredingen en mondelinge confrontaties ….maar VVOG was niet onder de indruk.

Tot circa de 80e minuut. De koppeltjes waren alweer een tijdje gewisseld en VVOG zette veel druk naar voren, waarbij het de defensie een beetje in de steek liet. Een aanval ging over links en een voorzet van de tegenstander volgde. Een scrimmage vond plaats voor de goalie, maar VVOG trok aan het kortste eind. Helaas de 1-1 was een feit.

De laatste 10 minuten werd de organisatie weer goed neergezet en gaf VVOG niets meer weg. Het gelijke spel tegen de koploper laat zien dat er van iedere tegenstander gewonnen kan worden, mits de concentratie aanwezig is. Dit biedt perspectief voor de toekomst!

Na afloop nog een pilsje en een dansje met onze rasentertainer Tas, maakte de dag compleet. Niemand heeft kinderen zien huilen en er is niemand vermist, dus alles is goed gegaan!

In de kantine werd er nog een sapje gedronken en voor wie echt geen genoeg kon krijgen mocht nog wat kannetjes wegtikken bij Stoppels.

Al met al een geslaagde dag…..

Opstelling: zie statistieken.

Verslaggever: Osje