Hoevelaken 4 – VVOG 5

Rond 13:50 zijn de meeste spelers gearriveerd op het terras van onze vertrouwde locatie (Stoppels) en klaar om te vertrekken naar bestemming van vandaag : Hoevelaken. Marnix nog altijd geblesseerd, was ook aanwezig en klaar om de mannen te supporten. Ondanks berichten dat wij zouden beschikken over een kleine selectie, was er ook weer heugelijk nieuws waaaaant ; ALWIN IS BACK ! Na lange afwezigheid mocht hij dan vandaag weer zijn opwachting maken voor zijn geliefde VVOG 5.

Aangekomen in de kleedkamer was de stemming dan ook meteen goed want niemand minder dan Sneijder is weer een jaartje ouder ! Tevens kregen wij van Henry te horen dat Hoevelaken een bazzie in het veld zou brengen. Dit zou rond de laatste 20 min van de wedstrijd moeten gebeuren. Iets met een trouwerij ? Vrijheid inleveren /beperken ? Toe aan een dure manier van je was te laten doen ? Afijn, we waren op de hoogte gebracht ! Na de ‘welbekende’ statistieken ronde EN de opstelling.. was het dan tijd om richting het veld te gaan voor de inspectie en uiteraard de warming-up !

Hierbij trouwens nog even de opstelling voor de eerste helft :

Doel: Koos
Verdediging: Jeremy, Sneijder, Pieter en Rob
Middenveld: Jair, Tinus, Dada en Jacob
Aanval: Yasin en Chris

Om 15:00 uur floot de scheidsrechter dan voor het begin van de eerste helft. VVOG liet zien dat de verloren partij tegen Hierden niet voor herhaling vatbaar was. Daar waar de groen-witten het lieten afweten in de eerste helft.. stond er nu een geconcentreerde ploeg die zou gaan strijden voor elke meter op het veld. Het aantal gecreëerde kansen liepen op en het zou niet lang meer duren voordat het eerste doelpunt van de middag een feit zou zijn. En ja hoor, na ongeveer 10 min voetballen was het dan raak ! een scrimmage voor het doel van Hoevelaken, de bal bleef hangen en Jacob reageerde alert door de bal in het doel van de roodhemden te werken. 0-1 VVOG. Kort daarna kreeg VVOG wederom loon naar werken want het was Tas die werd neergehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en floot gedecideerd voor een penalty. Dada stond achter de bal en stuurde zowel de bal als de keeper naar de verkeerde hoek. 0-2 VVOG !

Verder werden er amper kansen gecreëerd in de eerste helft en floot de prima fluitende scheidsrechter dan voor het einde van de eerste helft. Tijd voor thee !

OPSTELLING 2e HELFT: ONGEWIJZIGD

In de 2e helft ging VVOG eigenlijk verder daar waar het in de eerste helft mee begonnen was. Tegenstander niet laten voetballen, duels winnen en kansen creëren om zo de score verder uit te breiden. Na iets meer dan 10 min gespeeld te hebben in de 2e helft kwam daar dan het 3e doelpunt van de middag op naam van Yasin. Chris die goed was doorgebroken aan de linkerkant, haalde nog net niet de achterlijn maar legde hem keurig terug op Yasin die vervolgens het strafschopgebied in kon lopen en de bal in de korte hoek kon schuiven. 0-3 ! Het was dan tijd voor de eerste VVOG wissel. Gert-Jan kwam in het veld voor Sneijder die per direct de weg naar huis moest opzoeken i.v.m. een verrassingsdiner. Na een aantal goede acties en passes kwam de bal bij Yasin die buiten de 16 stond en met een boogballetje, Jacob vrij voor de keeper kon zetten en die maakte dit beheerst af. Het slotakkoord kwam daarmee op zijn naam, maar het mooiste moment van de wedstrijd was toch enkele minuten na het doelpunt. Alwin stond klaar om in te vallen na lang blessure leed. Het geluk en blijdschap straalde van zijn gezicht af en hij kwam in het veld voor Dada.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Bazzie (geen Stade) nog even opdraven namens Hoevelaken. Wij wensen hem namens VVOG 5 veel liefde en geluk toe in zijn verdere leven !

In de resterende minuten van de wedstrijd is er niet meer gescoord, heeft Gert-Jan zijn directe tegenstander niet doormidden gezaagd .. en heeft de scheidsrechter wel genoeg gezien na 90 min voetballen en floot zo voor het einde van de wedstrijd ! 0-4 winst in Hoevelaken en dit geeft toch weer het nodige vertrouwen voor de laatste 2 confrontaties.

Ik dank alle spelers voor de energie die zij in deze wedstrijd hebben gestoken en graag tot de volgende wedstrijd op 28 mei tegen Veensche Boys !