EFC 4 – VVOG 5

Beste lezers van de VVOG 5 website,

Welkom bij weer een nieuw wedstrijdverslag van VVOG. Ditmaal van de wedstrijd EFC ’58 4 tegen VVOG Harderwijk 5 op 26-03-2022 in Ermelo.

Waarmee te beginnen. In het begin van het seizoen troffen beide partijen elkaar al eerder. VVOG stond toen ergens onderaan in de lijst. EFC stond hoger. Dit vertaalde zich ook op het scorebord. EFC was ontzettend efficiënt en vond op gelukkige wijze 2x het doel en stond 89 minuten van de wedstrijd op voorsprong. Niet geheel terecht gezien het spelbeeld, een gelijkspel zou eerlijker zijn geweest. Dat werd het ook. De wissel van VVOG kwam 5 minuten voor tijd binnen en scoorde nagenoeg gelijk met het hoofd vanuit een hoekschop. VVOG kreeg nieuwe hoop, creëerde een stuk 5 kansen in de laatste vier minuten en Jake zorgde de gelijkmaker. Iedereen van VVOG liep het veld af met het gevoel van: ‘’er had meer in gezeten…’’.

Op zaterdag 26 mei was dan het moment om in Ermelo revanche te pakken.

Verzamelen bij stoppels, daarna gedeelte gezamenlijk (sommigen rechtstreeks) naar ons buurgelegen dorpje Ermelo. Vermeld mag worden dat iedereen met de auto ging, en slechts één speler op de fiets. Zegt dit iets over het team, of wilden de meeste energie besparen? Vaak slaagt VVOG 5 er pas in het laatste kwartier toe, zoals ook de vorige wedstrijd tegen EFC. In dat geval begrijp ik als schrijver de keuze van de meeste spelers. Anderzijds, het was deze dag 20 graden, lekker zonnetje, rond 12:00 uur, fietsroute door het bos, geen probleem met bier drinken naderhand. Eigenlijk geen reden om niet te fietsen, mooiere samenloop van omstandigheden kan bijna niet.

Opstelling: Op de goal: John; achterin: Arie, Sneijder, Marcel en Nix; middenveld: Bassie, Tinus en Dib; voorin: Dada, Tas en Evert; wissels: Jake, Chris en Dirk; reserve wissel(s): Aartsen.

Feitjes genoemd vooraf door Marcel: De laatste keer dat bij EFC uit is het kampioenschap verspilt. Op naar een prettigere herinnering.

De wissels en supporters van VVOG kozen een bankje met gedeeltelijk zon en gedeeltelijk schaduw. Zegt genoeg over de weersituatie. Veld 3 lag er goed bij. Rondom bomen en struiken, geen boarding of achternet. Het beloofd dus een wat langere wedstrijd te worden in verband met het vele ballen halen. Het veld zelf was echter niet zo mooi. Keihard, hobbelig en met een aflopende hoek i.p.v. bolling in het veld. Weer hielp hier niet in mee.

Wedstrijdverloop

Eerste helft

VVOG begon heel sterk. De bal werd achterin ter hoogte van de middenlijn rondgespeeld en VVOG zocht geregeld de aanval met oog op balbezit. Zoals Dada áltijd roept: ‘’Balbezit is heilig’’; ‘’jongens, alleen balbezit’’ of ‘houdt de bal in de ploeg!’. Dit resulteerde ook uiteindelijk in leuk voetbal om te kijken voor de VVOG supporters. Na een paar kansJES kreeg na snel rondspelen Dada de bal voor z’n voeten vlak voor de 5 meter lijn, i.p.v. uithalen zoals denk ik de meesten dachten speelde hij hem terug naar Tinus die hem vanaf de middenstip met links met beleid laag in de verre hoek werkte. Goal! 0-1 VVOG. Tinus zijn eerste velddoelpunt sinds ca. 15 jaar! De wedstrijd is begonnen.

Niet veel later na het vele rondspelen achterin kreeg Nix de bal in de voeten aan de zijlijn. Hij stond ongeveer 30 m vanaf de achterlijn. Een verre afstand om voor te geven. Maar wel ideaal om voor te geven. Dus Nix leek alles aan kracht in de bal te gooien als dat erin zat…. Nee maar, hij scooooort!!! 0-2 VVOG Ala Van Bronkhorst, maar dan in spiegelbeeld. Je kan je afvragen of het een verdwaalde

voorzet was geweest (zoals wij meermaals wel tegengoals hebben gehad) of dat het een perfecte bal via binnenkant paal in de kruising was meer voorbedachte rade. In ieder geval werd Nix door het hele team incl. de wissels onthaald alsof hij terugkwam uit de oorlog. Payback voor de verdediger die paar minuten daarvoor onbesuisd met gestrekt been insprong op de schenen van Nix. De scheidsrechter was overigens een man die niet floot. Wel een fluitje in z’n mond de hele tijd, maar hij zag nergens een overtreding in. Tot frustratie van veel VVOG’-ers. Voornamelijk bij Tinus, hij werd meermaals gevloerd, maar het was gewoon doorspelen. Veel VVOG-ers herinneren de scheidrechters van EFC dan ook als thuisfluiters, het was alleen nu de vraag of dit een thuisfluiter was of dat het een scheids was die sowieso niet fluit, in het kader van het spel niet willen stil leggen, ook als dat wel had gemoeten…

Na de goal van Nix volgenden werkelijk waar één echte kans tegen in de eerste helft. Dit was door een niet aanname van iemand achterin (geen namen) waardoor een opletten de EFC-‘er de bal meepikte en op afstand maar besluit zijn poging te doen. Deze schoof links laag van de goal. Leuke helft voor John dus, nul doorgelaten, en dat terwijl je vrouw en zoon staan te kijken.

In de eerste helft schoot Tas van afstand de bal keertje over, rende Bassie t/m de 16 en gaf een mooi boogballetje over de verdediging heen. Dib vergat te scoren 1-op-1 tegen de keeper. Arie kwam vaker mee naar voren dan menig middenvelders. Sneijder schoot van afstand niet zoals hij op trainen doet. Legendarische Nix verliet het veld door pijn aan zijn scheenbeen. En vlak voor het einde Schoot Johnnie de keeper, de bal uit z’n handen naar voren. Of niemand van EFC Slechts, in ieder geval één speler van VVOG lette op, Yasin Tas. Hij rende diep achter een alsmaar door stuiterende bal aan. Oog in oog met de keeper besloot hij om toch maar EXTRA meters te maken en de keeper te omspelen. Keurig uitgespeeld moment van de normaal toch wat meer statisch spelende spits. 3-0 op naam van Tas.

Tweede helft

Gewisseld: Bazzie voor Jake en Dada voor Chris.

Begin Tweede helft stond aan de de verse inbreng aan del inkerkant. Dit leidde gelijk tot een één tweetje tussen Chris en Jake. Schot Chris met links, net rechts van de paal. Jammer, had meer ingezeten. Het verloop voor de tweede helft staat vast zou je zeggen…

Na een corner was het snel schakelen. Tas en Chris waren wachten op de counter, die kwam er. Tas ontving de bal met een stuiter, maar i.p.v. aannemen was hij gesteld op snelheid en deed met een hakje uit de lucht een balletje op Chris. Die vervolgens besloot om de bal langs de verdediging heen te spelen en er zelf achteraan te rennen. Net voordat de laatste man een forse sliding bij de bal kwam tikte Chris de bal nog wat verder, werd uit evenwicht gebracht, bijna enkel doormidden. Toen nog keertje voor zich uittikken en één-op-één met de keeper de keeper omspelen, ook hier bijna z’n enkel gebroken… 3-0 VVOG.

Na de eerste kans schoot Tas een stuk 3 keer van afstand. Helaas met net de weinig finesse om tot scoren te komen. Hij vergeet zichzelf een VVOG te belonen, want daarna volgenden meerdere kansen EFC. Het spelbeeld was ook langzamerhand veranderd. Het leek wel of VVOG slordiger ging verdedigen en EFC beter ging voetballen. EFC kwam geregeld met wat tikken door het middenveld en/of verdediging heen en creëerde echte kansen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt viel. EFC speelde met 3 man de bal tussen 5 van VVOG. En na een tikkie terug werd de bal van afstand buiten het bereik van John raak geschoten. John was daarvoor met z’n benen en armen al tot het uiterste gegaan. Trotse zoon heeft het allemaal gezien.

Na de tegengoal van EFC creëerde VVOG paar kansen, waar normaal gesproken meer mee gedaan had moeten worden Misschien het missen van scherpte gezien de stand?

Chris schoot keer van afstand, laag linksonder in de hoek. De keeper ging helemaal gestrekt en tikte de bal over de achterlijn, de bal kwam net snelheid tekort. Daarna stuurde Martijn Chris diep, vlak voor de achterlijn gaf hij voor over de verdediging op de tweede paal. Dada nam prachtig aan, schoot niet, kapte een verdediger uit en werd gevloerd. Penal VVOG, een terechte. Dada had nog niet gescoord voor VVOG 5 en was de verdiende penalty nemer. Schoot deze vervolgens ook feilloos in de linkeronderhoek. 1-4 VVOG.

Zowel Martijn als Dib konden niet meer, Dib had pijn aan zijn teen. Hiervoor kwamen Bassie én reservewissel Aartsen in de plaatst. Aartsen liep gelijk zelf in het gat naar voren en deed een geplaatst lobje, buiten bereik van de keeper…op de lat. En wéér was VVOG scherper. Dit keer was Dada er als de kippen bij de bal, kapte naar rechts en schoot van dichtbij de bal snoeihard laag in de rechterhoek. Het leek zelfs alsof de keeper pas ging duiken toen de bal al in het net brandde. 1-6 VVOG.

Vlak na de 1-6 kreeg de levende legende van EFC, Bert het toch weer voor elkaar om een man uit te kappen en direct 1-op-1 te kunnen afronden voor het tweede doelpunt van EFC. 2-6 VVOG.

Zelfs na de 2-6, ging VVOG niet bij de pakken neer zitten. Zo ontstonden nog een paar kansen. Tas kwam net tekort bij een lage voorzet. Via een corner torende Jake boven iedereen uit ter hoogte van de tweede paal en kopte raak en hard, maar helaas recht op de keeper. Was mooi geweest voor de rentree van Jake. Ook schoot Chris nog eens een weggekopte bal uit een corner uit de lucht. helaas net niet lekker genoeg, ook op de keeper.. Vlak voor tijd probeerde Dada nog een penalty te versieren, tot onvrede van de EFC’ers. Die waren ook klaar met de wedstrijd en/of met de man van de wedstrijd

Uiteindelijk besloot de scheids om een einde aan de wedstrijd te maken. Het bleek dat er toch wel geluid uit de fluit kon komen. Ik heb geen idee hoe de rest van VVOG 5 zich precies voelde. Voor mij als schrijver voelde het alsof de 2 tegendoelpunten niet gehoeven hadden en wij net wat scherper hadden moeten zijn en verdiend hadden meer doelpunten te maken. Maar al met al, ook gezien meerdere kansen aan de andere kant denk ik dat dit een meer dan terechte uitslag was. Maar nog belangrijker, niemand is geblesseerd afgehaakt, voor de neutrale kijker een vermakelijk potje, VVOG 5 kent drie nieuwe doelpuntenmakers die dit seizoen niet eerder hadden gescoord en er gaan drie punten mee naar Sportpark de Strokel. Daarnaast hebben we nog wedstrijden tegen de top 4 tegoed. Dan wordt het wellicht een ander verhaal. Of misschien niet… Dinsdag in ieder geval weer met plezier gaan trainen. Plezier is voor iedereen het belangrijkst.

CC