SDCP 7 – VVOG 5

Het is alweer het letste potje voor de winterstop. Iedereen kon s’morgens nog even naar de markt, keukens uitzoeken, 3 x ja-knikken tegen vrouwlief of een beetie blad richting de buurman bloazn, vervolgens je kleffe schoeisel in je tas pleuren en dan snel richting stoppels gaan.

Vooraf werd Osje opgemerkt door een van onze scouts die alweer vroeg op pad moest, hij wou wel meeballen op vrijwillige basis (?) en 3 uur later vroeg de arme ziel zich waarschijnlijk af waarom hij ja had gezegd maargoed. (rondje moet nog komen trouwens)

Het jammere is dat als je uit tegen sdcp moet spelen je door Ermelo moet rijden en dan ook nog eindigt in Putten. Het is niet anders, gelukkig mochten we op echt gras spelen en met een beetje mist erbij gingen we een echte December-pot tegemoet.

Opstelling 1e helft

Chris Evert Jake-Osje- Tinus – jeremy Arne-Marcel-Henry-Dirk Koos

De jonge scheids floot af en vvog5 begon sterk aan de wedstrijd. Het liet gelijk zien om de laatste pot dit jaar niet weg te geven want Sinterkloas was inmiddels al een week vertrokken. Hannessen had na 8 min de 1-0 op de sloffen op aangeven van Blom, maar de grens was goed wakker en stond als een malle te vlaggen toen die de bal tegen de touwen zag vliegen. Onterecht maar de scheids schrok zo dat ie spontaan afblies. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht en Evert schampte de bal perfect. 0-1! Helaas van korte duur, lange bal Putten over Marcel, Sneijder uitgespeeld en de 1-1 was vrij effectief. het kon ook de 2-1 zijn helaas is mijn geheugen ook van korte duur.

2-1 met rust. Putten had voorin wat rappe knapen die wel wat konden en staan niet voor niets 2e. nog 45 min te gaan, we stonden redelijk te ballen dus het kon nog alle kanten opgaan. wissels: Tas voor Evert, Dib voor Dirk

Helaas kregen we na zon 10 min alweer de volgende zeperd. Balverlies, lange bal, voorzet spits goed voor de verdediging en de 3-1 was een feit. Af en toe wat gemor op de scheids die het moeilijk had in deze grote mensenwereld. Koppies weer omhoog nu. Hannessen sjokte mee met de volgende aanval van Vvog en kreeg ineens de bal voor de voeten die aan iedereen voorbij was gegaan. 3-2. De aansluiting werd maar niet gevonden want door het slappe verdedingen werd de 4-2 gemaakt. Waar is de w00t H. van het 5e die iemand ongegeneerd onderuit schopt als ie er langs is en gelijk z’n handen in de lucht steekt.

De veerkracht van Vvog5 is in het begin van het seizoen al duidelijk gemaakt na de 4-0 achterstand in 1 helft tegen Sparta. Ook nu lieten we zien dat we niet zomaar de handdoek in de ring gooien. Tas tekende voor de 4-3 na een goed schot in de verre hoek.

De tijd tikte weg, bij Putten kon je zien dat de maatregelen om niet meer te trainen hun vruchten begon af te werpen want de 1 na de ander stortte ter aarde. Wie geen last heeft van te weinig trainen is onze eigen Johnny van de Burger King. 89 minuten heeft hij dit zooitje aangezien en nu was hij er klaar mee. Pieter was klaar en offerde zich op voor onze stormram. 90ste min, Corner, bal blijft liggen, 1e balcontact, ennnnnn ja hoor, Herrreee’ssss JHONNNYY 4-4!!! Prachtig, wat een held, sportman van het jaar! Helaas zat een echte 3e helft er niet in om het te vieren maar dat halen we in het voorjaar wel weer in.

Mannen, goede Kerst en de zegen voor 2022.

15