HIERDEN 4 – VVOG 5

Hierden 4 – VVOG 5 Zaterdag 27 november 2021

Vandaag een wedstijd tegen onze vriendelijke buren in Hierden. De Hierdenaren staan laag op de ladder, dus dat biedt perspectief!

Opstelling (4-4-2)
Keeper: Koos
Verdediging: Jeremy, Nix, Marcel, Dirk
Middenveld: Dib, Stade, Blom, Rob
Aanval: Jair, Chris
Wissels: Arne, Evert, Tas, Jacob

Na een lange reis richting Hierden snel de kleedkamer in om alle tactische meesterzetten grondig door te nemen. Iedereen zat elkaar gefronst aan te kijken, dus dat zat wel goed!

Het “totaalvoetbal” kon beginnen…..

Eerst was er nog een heugelijk feitje; onze aanvoerder van vandaag, Marnix, werd in het zonnetje gezet. Dit vanwege zijn 300e wedstijd. Enorme prestatie – HULDE! We zaten vandaag blijkbaar al op 308, maar dat is bijzaak natuurlijk. Op naar de 400 Marnix!

Daarnaast speelde onze Rob (alias “fucking” Rob McDonald – voor de leken onder ons à oud trainer VVOG) zijn allereerste wedstijd voor VVOG 5. Nogmaals welkom!

Na een zinderende warming-up, deze was nodig gezien de -8 gevoelstemperatuur en de ijspegels die aan de hekken hingen, kon de wedstijd beginnen. Uiteraard wederom onder leiding van de prima fluitende arbiter Olaf. Complimenten voor deze scheidsrechter die week in week uit elke wedstijd tot een goed einde brengt!

Duidelijk was dat beide ploegen enorm last hadden van het kunstgras, wind en een gigantische stuiterbal (wat meer weg had van een strandbal). We hadden wat moeite om rust aan de bal te brengen, maar we gaven geen grote kansen weg. Soms legden we de bal net over de verdediging van Hierden, maar de bal was dan net iets te hard of de bal sprong van de voet af.

Na een goede sprint van Rob en vloeiende aanval op rechts viel de bal in het midden. Rob ging vol voor de bal, maar blesseerde daarmee zijn hamstring. Helaas moest hij worden vervangen, hopelijk valt het mee en ben je snel weer de oude Rob!

Hij werd vervangen door onze kilometervreter Jacob. Met hem in het team kregen we iets meer rust in de ploeg en begonnen we wat beter te voetballen.

Ongeveer halverwege de eerste helft kreeg Jacob de bal, hij rende naar binnen en schoot laag 2e paal op goal. De keeper liet de bal los en Chris was er als te kippen bij om binnen te werken, maar……..helaas buitenspel volgens de vlagger van Hierden.

Hierden had op haar beurt enkele gevaarlijke vrije trappen en corners. 1 corner werd prachtig op de lat gekopt, uiteraard gezien door Koos. Koos tikte de bal ook enkele keren knap uit de goal en hield hiermee ons in de wedstijd.

Ook VVOG kreeg enkele corners. Deze werden op onze rechterkant, uitstekend indraaiend genomen door Marcel. 1 corner werd weggewerkt door Hierden, vervolgens kreeg Marcel nog een mogelijkheid tot voorzetten en deze bal kwam voor de voeten bij Jacob die simpel kon binnentikken à0-1! Na de opening score kregen wij nog enkele goede mogelijkheden, maar helaas hadden we wat pech met de afwerking. Ook kreeg 1 van onze middenvelders nog een grote kans, maar wen daar maar aan jongens, een afmaker is hij nooit geweest J!

Al met al, we gingen welverdiend rusten met een 0-1 voorsprong.

Na een goede analyse in de rust trotseerden we de kou wederom en gingen we de wei weer in.

Onze prima spelende linksback Dirk werd vervangen door onze andere opstomende linksback Arne. Daarnaast gingen onze flitsende en goed combinerende spitsen Chris en Jair naar de kant en werden zij vervangen door onze andere onnavolgbare spitsen Yasin en Evert.

Het was goed te merken dat het met wind tegen lastiger voetballen was. De bal kregen we met moeite naar voren en bleef lang hangen in de lucht. We kwamen in de 2e helft wat in de verdrukking en moesten het hebben van snelle counters. Dit lukte soms aardig, maar we waren genoodzaakt om wat naar achteren te leunen. Na een aanval op links van Hierden probeerden we de bal weg te werken rond de 16 meter. Dit lukte niet helemaal lekker. De bal werd vervolgens hard en laag ingebracht die langs vele benen en voeten ging. Marnix wilde de bal rond de 5 meter wegwerken maar raakte de bal niet goed en schoot hard door in het uiterste hoekje van het VVOG goal. à1-1.

Maar kop op jongens! We pepten elkaar weer op.

Vanaf dat moment pakte we ons “totaalvoetbal” weer op en gingen we weer op zoek naar een verdiende voorsprong. En dit lukte!

Na wederom een goed indraaiende voorzet van Marcel, na een afgevallen corner, was het onze Yasin die geen genade kende. De bal kwam rond schouderhoogte op hem af, bedacht zich geen moment en schoot de bal half volley hard en zuiver tegen de touwen à 1-2 ! Knappe goal.

In de restende tijd was het vooral tegenhouden met nog enkele penibele momenten. Onder andere 2 ballen op de lat, uiteraard wederom gezien door Koos. Geen probleem.

We kregen het steeds moeilijker en dan zit er maar 1 ding op – tijdrekken – . Dib en Evert gingen verstandig naar de grond. Dib deed net alsof hij kramp had en werd goed geholpen door Stade. Om het toch echt te doen lijken liet hij zich wisselen, maar voor wie…..helemaal niets en niemand wilde er nog in. Ook niet gek met deze kou. Na zeker 5 minuten wachten maakte Jair wederom zijn opwachting en pakte Dirk de vlag toch maar op.

We kwamen in de resterende tijd niet meer in de problemen en dus namen we de 3 punten mee terug in de Tas. De hele maand november ongeslagen!!!!!!!

Volgende week hopelijk weer een andere enerverende wedstijd, maar helaas geen training door Corona. Maar dit ingespeelde team, die het “totaalvoetbal” op deze manier onder de knie heeft, heeft geen training nodig!

Goed weekend Strijders.