VVOG 5 – EFC 4

“Blijf geloven in en met elkaar”

Onze eerste thuiswedstrijd in de competitie was aangebroken. En ja, de druk was aanwezig te presteren na de afgang van 6-0 vorige week tegen Rood Wit uit Putten. Valse start.

Rond kwart voor 12 verzamelen en dooooor naar het nieuwe kleedkamerblok met numero 17. Spelen op veld 6, het ‘oude’ hoofdveld. Mooi!

Met John op de goal (dank John) als vervanger van sluitpost Koos begonnen we de wedstrijd en nog circa 3 wissels op en naast de bank. De wedstrijd startte rustig, veel balbezit aan VVOG kant en niks aan de hand, het leek wachten op die ene kans. Die kans kwam echter niet, het bleef breien en pompen voor de goal met teveel statische lantaarnpalen in het doelgebied. Hoe dan ook, bleef het dan 0-0 in de eerste helft. Neen, na 45 minuten ballen stonden we 0-2 achter. Simpelweg door wat individuele fouten (geen namen) en makkelijk weggegeven doelpunten. Dirk had zichzelf al even een afkoelingsperiode gegund en dus op naar de thee!

En hoe start je dan een 2e helft. Nou, door geloof te blijven houden en voetballen. EFC zakte helemaal terug en ruimtes waren klein. Gevechten op de m2 en hopen op die kans en voorkomen van een counter. Het duurde tot de 86e minuut, precies 1 minuut na de wissel waar Chris het veld in kwam na een wekenlange ribblessure. En ja hoor, mister Chris kopt de bal in na een mooi voorzet van Marcel. De keeper kopt nog even de paal, maar kon de bal niet tegenhouden. En dan wordt het echt spannend voor die 2-2. Komt die er? Jawel, onze Jake kopt de bal keihard binnen na wederom een voorzet van Marcel in de 94e minuut. Hij trekt zijn shirt uit en mag de laatste 5 seconden van de wedstrijd op de bank plaats nemen. Geweldig 2-2 en meer dan verdiend.

Conclusie, omdat Dirk zich opofferde in het teambelang (mag hij vaker doen hoor ik u zeggen) bleven we met 11 man op het veld en werken voor het resultaat. Maar nu even serieus. Wat een inzet, wat een doorzettingsvermogen als team. Dat nemen we mee naar Zwart Wit en zullen we nodig hebben.