Rood-Wit ’58 3 – VVOG 5

Tijdens het wegzwijmelen langs die Deutsche Autobahn denk ik terug aar hoe het nu allemaal is gelopen. Hoe kon het nu gebeuren dat wij, na die geweldige 7-1 nederlaag van de week daarvoor nogmaals dik op de kloten zouden krijgen. Ik zwijmel wat verder weg en de plaatsnamen flitsen voorbij…weer een dorpje dat Ausfahrt heet…rare jongens die Duitsers.

Tja, net bij het team en nu al een afvalrace meegemaakt…een keeper die na 13 tegengoals er de brui aan geeft vanwege ‘privé omstandigheden’….je moet er maar op komen.

Het wordt donkerder en donkerder op die Autobahn..en saaier en saaier. Kraftwerk is er niets bij. Nou het was vanmiddag zeker geen Kraftwerk, bij wat voor prutsers ben ik eigenlijk in het team gekomen???

Alleen maar zitten zeiken over rondjes, maar zelf nog geen bal 2 x naar elkaar over kunnen spelen. Neem nu als voorbeeld die rechtsback. Heet ie nu Dirk of Dirk-Jan of Gertje. Geen idee, maar een draaicirkel waar mijn 2-tonner om zou lachen….

Oh ja, ik ben aan het werk, opletten Dipje. Nog een paar 100 kilometer en dan mag je even slapen….over slapen gesproken, dat ik nu net uit een nachtdienst kom en niet helemaal scherp ben, of helemaal niet zelfs. Maar die gozer aan de rechterkant, wat is dat een slapert zeg. En maar draven langs die lijn, oogkleppen voor en gaan…zonder enig rendement..

Kut begint het nu ook net te regenen nu het donker is, wat een kutrit. Gelukkig regent het nog geen doelpunten. Ai ai, dat kleine ventje moest alles dichtrennen. Deed ie best goed trouwens, maar elk schot was raak. Was ook wel een geflatteerde nederlaag, zij 3 kansen 6 doelpunten en wij constant veldovergewicht. Overgewicht…? Nou vul maar in Yasin…Scoor eens keer man, waar is die Turkse trots gebleven…? Je lijkt wel een Bounty!!! Zwart van buiten buiten, wit van binnen!!!!

Die weg wordt ook steeds zwarter en die strepen steeds witter, misschien moet ik maar even een voordat ik in een bermpje beland. Aha daar is een tankstation, tijd voor een rondje koffie. Doe ik altijd, kom ik zon stationnetje binnen en geef ik spontaan iedereen een rondje koffie, of sinsasappelpartjes, of soms zelf een kannetje pils. Kan allemaal in Duitsland haha. Laat die gasten vh 5e maar eerst een beetje presteren voordat ze van mij überhaupt iets krijgen. Oei, ik rij al te lang in Duitsland, begin Duits te praten. Gelukkig bijna in dat mooie neutrale Zwitserland.

Over neutraal gesproken, die scheidsrechter….wat is die dus neutraal. Pffff daar heb je toch niets aan?? En die fluit ons elke thuiswedstrijd…? We hadden minimaal 4 penalty’s moeten hebben, Die Evert lag de hele tijd op de grond. Of zou die gewoon moe zijn, nee toch? Alhoewel, dat vriendje van hem is er ook elke week met zo’n vlag in zn hand. Het hoogste woord maar wel te ‘geblesseerd’ om mee te doen. Met zn teennagels.

Ah daar is de grens, even m’n gekopieerde vignetje met een kauwgommetje achter het raam plakken en weer verder. Waar was ik gebleven, oh ja die gasten van Hierden, daar krijg ik echt geen hoogte van, die douchen zelfs nog in hun rode vv Hierden onderbroek. Mannen maak een keuze, het is of VVOG 5 of helemaal niet. HELEMAAL NIETS, HELEMAAL NIETS, HELEMAAL NIETS IN ERMELO!!!!

Goed we zijn weer illegaal de grens overgekomen, laat die kale het maar niet horen, die werkt volgens mij bij de ouderwetse grenzpolitie. Kan ook niet voetballen trouwens. En dan alles maar goedpraten met een kannetje, lekker makkelijk. Met zn vlogjes…kinder-achtig.

Eigenlijk moeten ze maar blij zijn dat ik erbij ben gekomen. Nieuw elan, snelheid, techniek, tactisch inzicht, ik zou zelfs nog kunnen keepen, maar ja dat is mij nog niet gevraagd. Ik ga ze niet alles voorzeggen natuurlijk. Eerst komende zaterdag weer. Dan moeten we wel winnen vind ik, want stiekem ben ik wel een beetje verliefd op dit elftal geworden. Zeker die kleine met die baard en die andere kleine. Die van die siamese tweeling. En natuurlijk ook ons Pietertje, ook zon lieverd en net als ik een geweldige tactisch genie. Of die goeie ouwe Rupert, vond het wel lastig hoe hij zijn ideeën vertelde maar ook geweldig dat dit allemaal kan binnen het 11-tal. Moet hem dat nog maar een xtje in persoon gaan vertellen. Eerst even een tukje in mn cabine doen en dromen over Henk Wijngaard. En dan morgen lossen en laden en dan opgeladen en vol goede moed terug naar De sTrokel, mijn nieuwe thuis!!!

En wie weet, wie weet, ga ik ze wel verrassen met een klein rondje. Een kleintje dan hé, want grote rondjes die moet je wel verdienen.

Mochten mensen de moeite nemen om wedstrijdverslagen te lezen. Alle personages zijn verzonnen en elke gelijkenis met personen berust geheel op toeval.

Uw nieuwe aanvoerder,

Doe de DIB