VVOG 5 wint eerste bekerwedstrijd.

Na welgeteld 329 dagen zonder officiële wedstrijd, stonden de mannen van VVOG 5 op zaterdag 4 september om 12.30u weer op de groene zoden van veld 7. Tegenstander: DVS 3. Inzet: beker.
Lang was naar deze dag uitgekeken; rood omcirkeld in de agenda’s van de mannen en hun vrouwen; iedereen wilde bij deze wedstrijd aanwezig zijn en minuten maken. Gastspelers waren niet nodig.. of toch wel.. Een smallere selectie en toch een aantal blessures maakten dat er drie gastspelers op het wedstrijdformulier stonden.

Op het zonovergoten sportpark de Strokel stonden de volgende spelers op het veld bij het eerste fluitsignaal van leidsman Stuurman:
Koos
Dirk, Henry, Marcel, Arne
Jan (gastspeler), Marco, Chai, Jake
Chris, Ruben

Op de bank namen plaats: Pieter, Martijn.

Het was de start van een alleraardigste wedstrijd. Beiden ploegen wilden graag voetballen en probeerden met geduld de vrije man te zoeken. VVOG was daarbij soms iets te gehaast en zocht sneller de lange bal. DVS werd vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling.
Na een aantal minuten arriveerden de twee andere gastspelers Jesse en Niek. Ruben en Chai maakten plaats voor hen. Chris zakte een linie en Jesse en Niek gingen voorin spelen.
Grote kansen bleven aan beide zijden uit; zodat beide keepers niet veel te doen hadden. Halverwege de eerste helft, uit een snelle omschakeling van DVS kreeg de spits van de gasten een kans om op te stomen richting het doel. Vakkundig werd dit door Marcel onschadelijk gemaakt; maar menig DVS-er had liever een strafschop gezien. Niet veel later twijfelden veel VVOG-ers of het doelpunt aan de overkant niet onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Er ging een mooie VVOG aanval aan vooraf waarbij onze gastspelers een positieve hoofdrol vertolkten.
Enfin, met de brilstand werd de rust aangevangen. Na de onderbreking zonder thee, stonden Martijn, Pieter, Ruben en Chai weer binnen de witte lijnen. De drie gastspelers en Dirk mochten tot rust komen.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer, die overigens afwezig was, opnieuw prima om aan te zien. De ruimtes werden wat groter, inclusief het aantal foute passen, maar tot grote kansen leidden het aan beiden zijden niet. DVS kreeg een aantal corners en dode spelmomenten maar werd niet echt gevaarlijk. VVOG bleef prima meevoetballen met de vierdeklasser, had een aantal mooie aanvalsopzetten, maar ze werden niet echt tot doelpogingen gepromoveerd, echter ook omdat er regelmatig gevlagd werd voor buitenspel.
Daar waar iedereen zich min of meer verzoend had met een gelijkspel, was dat buiten Dirk gerekend. Deze jongeman was inmiddels weer in het veld gekomen en meldde zich in de 88ste minuut bij het vijandelijk doel. Waar de bal uit een corner voorkwam, was hij het dit de bal in het doel deponeerde. DVS dacht nog aan een overtreding, maar die maakt de doelpuntmaker zelden.

Een paar minuten later klonk het laatste fluitsignaal van de goed leidende Olaf en kon VVOG 5 de eerste driepunter van het nieuwe seizoen bijschrijven. Marcel kreeg na afloop de wespenmepper vanwege zijn verdedigende actie in de eerste helft en zijn goede spel de hele wedstrijd. De derde helft bestond uit menig rondje en het kijken naar de hopeloze nederlaag van het vlaggenschip; o nee, dat zijn wij.

Zoals echt bekervoetbal betaamt, werd de doordeweekse wedstrijd tegen Zwart-Wit 4 probleemloos gewonnen. Dat betekent dat bij een overwinning op FC Horst a.s. zaterdag het bekeravontuur een vervolg krijgt. Zaterdag 11 september rond 16.15u weten we meer.

Uw sluitpost Koos