Horst FC 3 – VVOG 5

Na vorig jaar in de beker met 5-0 op de broek te hebben gehad van Horst, was het vandaag de kans om met een betere uitslag naar huis te gaan. De ingrediënten vooraf waren echter niet ideaal: veel gastspelers, wat nieuwe spelers en in 336 dagen maar 1 officiële wedstrijd gespeeld. Nee, makkelijk zou het niet worden. Maar dapper trokken de groenwitten ten strijde!

Vandaag stond de tweede maar derde bekerwedstrijd op het programma. Huh? Ja, Zwart-wit had eerder afgezegd nadat een scout te veel onder de indruk was van het hoge niveau van ons team, waardoor wij zonder te spelen, met 3-0 wonnen. Niet iedereen was hier blij mee, aangezien sommigen liever een weekendje vrij hebben, dan een beker knock-out te spelen later dit seizoen. Hoe dan ook, ondanks dat niet iedereen door wil bekeren, kwamen we met frisse zin de kleedkamer uit, nadat Koos en Pieter de mannen op scherp hadden gezet. De volgende mannen begonnen:

Koos, Arie, Ronald, Marcel, Chai, Marco, 2 gastspelers wiens naam me zijn ontschoten, Pieter, Chris en Jake. Met op de bank Jeremy, Yasin, de nieuwe Fouad, de teruggekeerde JP, en Marnix. Aangemoedigd door Alwin (dinsdag weer getraind, op weg naar een come-back?), Evert, en wat spelersvrouwen (Willemijn, Josta, Natasja) en kinderen.

De eerste minuut werd het vijfde direct overdonderd en kreeg Horst een enorme kans, die op de onderkant van de lat belandde. Het was direct duidelijk dat de mannen van Horst jong en redelijk vaardig waren. De eerste 15 minuten waren dan ook voor hen. Het vijfde schoot pas in de 27e minuut voor het eerst op doel. Het spel van het vijfde was slordig, veel ballen werden direct verloren. Toch voelde het alsof de wedstrijd langzaam begon te kantelen. Pieter en Chris hielden redelijk wat ballen vast voorin, de verdediging kreeg meer vat op de aanvallers van Horst en het middenveld begon ballen in de ploeg te houden. Totdat de (verder prima fluitende) scheidsrechter ingreep. Nadat Marcel een erotische massage van zijn directe tegenstander kreeg, en de scheids dat prima vond, schoot een speler van Horst de bal op het lichaam van een van onze spelers. De scheids zag hier hands in, ondanks dat de handen strak langs het lichaam hingen. Hoe dan ook: penalty en 1-0.

Na een half uur werden de eerste wissels doorgevoerd. JP kwam er in voor Jake en volgens mij werden er nog 1 of 2 gewisseld. Vlak hierna kreeg VVOG een vrije trap links op het middenveld. JP slingerde de bal erin en Chai dacht: laat ik eens koppen! En zo geschiedde het: met een prachtige vallende kopbal, draaide de bal perfect weg bij de keeper, zo in de linkerhoek. 1-1, vlak voor rust. Wedstrijd nog lang niet gespeeld en perspectief voor een overwinning, alhoewel VVOG zeker niet geweldig speelde. Wat verder nog opviel in de eerste helft: de scheids die ineens floot en boos op Marcel afliep. Hij dacht gehoord te hebben dat Marcel zei: ‘Ja, het is telkens hetzelfde met die neger’. Terwijl Marcel zei: ‘Het is telkens hetzelfde met die negen’. Iedereen die het vijfde kent, weet dat we geen racistische inborst hebben, en bijvoorbeeld een nieuwe marokaans-nederlandse speler niet gelijk de bijnaam ‘Fiod’ zouden geven.

Dan de tweede helft. Hier kunnen we kort over zijn. Eerste tien minuten kwamen we nog redelijk mee, maar daarna werden we overlopen. Doelpunten werden wel erg gemakkelijk weggegeven en koppies gingen wat hangen. Nadat Horst een gele kaart kreeg en we tegen 10 man kwamen te staan, werd Horst juist sterker. De jongere spelers van Horst hadden

simpelweg meer conditie en schoten een paar keer mooi raak vanuit buiten de 16. Tel daar wat persoonlijke fouten bij op, en het stond ineens 7-1. Wellicht wat geflatteerd, maar de overwinning voor Horst was niet onterecht. Nu is het afwachten wat Horst in zijn laatste wedstrijd in deze poule doet. Bij een overwinning bekert Horst verder, bij een verlies of gelijkspel, gaan wij een ronde verder.

Na afloop even de kater weggespoeld met wat drankjes bij Stoppels. Dinsdag weer trainen: werken aan de conditie en aan de vechtlust, zodat de eerste competitiewedstrijden niet op deze manier worden verloren.