VVOG 5 – Elspeet 3

Op zaterdag 18 januari 2020 mochten de spelers van het vijfde van VVOG weer verzamelen voor de tweede wedstrijd van 2020 , op het mooie Sportpark “De Strokel” te Harderwijk. Zo stond de thuiswedstrijd tegen Elspeet 3 (met een beetje van Elspeet 1 of 2) op het programma. De spelers waren keurig om 12.00 uur aanwezig om vervolgens (na een paar mededelingen) rond 12.30 op het veld te staan. De volgende elf begonnen aan de wedstrijd:

Opstelling eerste helft:
Koos
Peter     Henry    Jan-Martijn    Jeremy
Chai    Chris    Pieter        Jake
Yasin Evert

De eerste minuten werd er goed gevoetbald en maakten we een frisse indruk op de tegenstander. Vooral gezien onze positie op de ranglijst (ergens onderin) vertoonden we veel strijdlust. Dit bracht de wedstrijd dan ook tot leven met wat kansen aan onze kant, maar af en toe ook een voor Elspeet. Een doelpunt hing dus in de lucht, die kwam dan ook rond de 35e minuut. Na wat geklungel uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jake, randje 16, en die schoot de bal in de verre hoek. Raak! 1-0 voor VVOG 5 en daarmee ook de ruststand.

Opstelling tweede helft:
Koos
Dirk     Henry    Jan-Martijn    Michiel
Alwin    Chris    Pieter        Jake
Yasin Tom

De tweede helft hebben we zowel de regen, zon als hagel mee mogen maken. Daarnaast met vlagen mooi voetbal, paar scoringskansen, elleboogjes, paar tegenstanders- en VVOG 5 spelers op de grond. Ofwel de wedstrijd ging wat op en neer, maar beiden ploegen konden geen grote kansen creëren.

Tot de 70e minuut toen Elspeet wat druk begon te zetten en gaten lieten vallen in hun verdediging. Hiervan wisten we te profiteren en werd er dan ook toegeslagen. De 2 – 0 van Chris Reitsma op aangeven van Tom V. . De wedstrijd kabbelde weer wat aan richting het eindsignaal, maar in de laatste minuut schoot Dirk op z’n Dirk’s nog een balletje in het doel. Het doelpunt kan ook wel worden benoemd als een intikkertje, niet te missen kans of een pisballetje. Al weten we allemaal dat het een werelddoelpunt was op kelderklasse toneel. Eindstand 3-0, en daarmee drie belangrijke punten gepakt, of toch niet?!