VVOG 5 – Zwart-Wit 5

Eigen kracht en anders de deksel op de neus

Een verslag aangaande onze 2e officiële wedstrijd met betrekking tot onze deelname in de 4e klasse des Zaterdags. Een potje tegen Zwart Wit 5, de buren, altijd mooi.

Alvorens ons tot het Sportpark De Strokel van onze club VVOG sedert 13 mei 1927 te begeven, werden er eerst foto’s genomen bij De Poort van Vissers te Harderwijk.

Goed geregeld Jake, waar een ieder in gezamenlijkheid en individueel als portret kon worden weggeschreven. Al nu, wij dienen ons te richten op de wedstrijd op deze 5e oktober.

De wedstrijd ving aan om exact 14.30 uur, waarbij Cas als invalcoach, soort invaljuf JM en Michiel, ons vertelde wie waar stond. Niet interessant waar we staan, we moeten uitgaan van onze eigen kracht. Dat laatste kwam in de rust nog terug, helaas zonder succes.

Het begin, de eerste 20 minuten, was voor onze voetbalburen. Wij lieten ons, niet uitgaande van eigen kracht, terugdringen. Enkele kansjes maar het bleef 0-0. Voor ons kwam er een grote kans, soort vanuit het niets, op de 1-0. Een penalty na een handsbal in het strafschopgebied. Jake ging achter de bal staan, helaas niet hard genoeg en de keepert van onze buren pakt de bal. Een 2e grote kans op de 1-0 volgt niet veel later. Wat gerommel bij de goal na een afgeslagen corner, meerdere inzetten, waarbij de laatste van Dirk op de hand van een speler komt die op de lijn stond. Penalty numero 2 was een feit. Dirk vond zichzelf stoer en ging achter de bal staan en zoals het een rechtsback betaamt, met een technische beweging de bal in de hoek en nu wel 1-0. Nog even doorzetten en het was tijd voor de thee. Dat lukte.

In de rust werd er gesproken over meer eigen initiatief en doorzetten in plaats van naar achteren hangen. Nu dat gebeurde dus….niet. Vanaf momento 1 hadden onze buren de bal en wij liepen er als wezens achteraan. Wachten tot het fout zou gaan en dat deed het. Nog wel een grote kans op de 2-0 helaas door Jeremy gemist, moet geen naam hebben. Dan inderdaad de 1-1. De spits van de buren draait weg bij onze Nix en Tom en schiet laag binnen. Cas probeerde te duiken, maar dat ging net zo snel als een draaiende Scania met oplegger. U welbekend. De 1-2 is pijnlijk. Een balletje van Ronald achterin naar Sneijdert komt tussen hem en keepert Cas terecht. Een ieder glijdt uit, zelfs de spits van de buren, maar die staat sneller op dan de rest en scoort. Oef, die komt aan. De 1-3 een vrije trap en de 1-4 een volley laag in de hoek volgen snel. Knak, knak. Uiteindelijk nog een ere treffer voor Jake na een blunder van de keepert van de buren. Uitslag 2-4. Een lesje in effectiviteit en vooral meer uitgaan van eigen kracht en minder van de ander.

Zaterdag mogen we in de herkansing tegen ’t Harde 3! Komt dat zien.