Nunspeet 5 – VVOG 5

Nadat het de spelersvrouwen de luxe hadden dat ze 2 wkn konden shoppen op de zaterdag met hun lieftallige echtgenoot cq vriend, vond Koos het tijd worden dat The vvog5 armie zich weer kwam melden bij Stoppels.
De mannen blij, eindelijk weer het groene gras betreden in plaats van de suffe c&a, hema en weet ik veel welke shops nog meer…..

Om 12 uur stapten de vvog5-mannen in de auto’s en gingen ze op zoek naar het heilige gras van VV Nunspeet. De vereniging waar een broer van dit seizoen zijn opwachting maakte in het 1e. Ondertussen bij aankomst in Nunspeet bleek hij gedegradeerd te zijn naar t 2e.
Benjamin volgend seizoen vvog 5?
Dit terwijl hij een betere aanbieding van vvog5 zomaar makkelijk naast zich neer legde. Hij koos voor de pegels in plaats van de eer om met zijn 2 broers in een mooi groen shirt te ballen.
Het is al even geleden dat het 5e nunspeet tegen kwamen in de competitie.
Feit is dat Nunspeet de eerste 3 wedstrijden gewonnen hadden en het 5e nog de bittere smaak van de verliesparty tegen de parkwegjes in de bekjes hadden zitten.

Een gemotiveerd VVOG zou dsn ook aan de aftrap verschijnen. Het werd tijd om de eerste overwinning van dit seizoen te behalen.
In de kleedkamer werd eerst JM in t zonnetje gezet ivm het papa worden. Hij kreeg het laatste collectorsitem (vvog5 romper) en een waardebon overhandigd. Hierna maakte Koos de opstelling bekend. De volgende 11 gingen t veld in:
Koos,
Henry, Marcel, Muchiel, Peter
Jake, Pieter, JM, Chai
Tom,Jair.
Wissels zijn Alwin, Evert, Dirk en John

Alwin neemt de vlag ter hand. De dames heldoorn vergezellen de wissels in de dug out.

De scheids fluit en de wedstrijd vangt exact om 13u aan.

Nunspeet heeft de eerste minuten een licht overwicht. Tot kansen komen ze niet. Het 5e probeert er door counters uit te komen.
In de 10e minuut aanval van nunspeet. Koos plukt de bal uit de lucht.
In de 11e minuut opnieuw voorzet van nunspeet en koos wordt nu wel verslagen door een kopbal van de spits. 1-0 achter.
In de 15e minuut een speldenprik van vvog. Jake krijgt de bal en zet Chai vrij voor de keeper. Helaas voor t 5e staat hij buitenspel.
In de tegenaanval een goede redding van Koos op een doorloopbal van Nunspeet. Hij voorkomt de 2-0.
In een aanval van nunspeet wordt marcel getackeld. Scheids ziet het niet. De aanval loopt door en nunspeet scoort de 2de van deze middag.
Het 5e wordt overlopen. In de 25e minuut gaat Michiel kapot gespeeld het veld af. Dirk komt hem vervangen.
Nunspeet schiet vlak hierna de 3-0 binnen uit een vrije trap.

Vvog blijft het proberen, maar de spitsen worden nauwelijks bereikt.
In de 35e minuut lijkt het dan toch te gebeuren voor vvog. Jake verovert de bal in de middencirkel en kan alleen doorlopen op de keeper van nunspeet. Deze redt echter met de been. Maar de 1e kans was daar.

Rust

In de rust wordt niet veel gezegd. Laten we er in elk geval voor zorgen dat het geen walk-over wordt. Koos wisselt als volgt:
Evert voor Tom
John voor Pieter
Na een kwartier komt Michiel erin voor Peter. En Alwin komt er ook nog in voor JM.

Na de thee mag Nunspeet de aftrap nemen. Het wedstrijdbeeld wordt iets anders. Vvog gaat meer mee voetballen. Vvog krijgt wat kansen. Chai heeft een goed afstandschot die maar net over gaat. Verder zien we weer een paar goede combinaties. Vvog blijft proberen de 3-1 te maken. Daartegen over staat ook dat nunspeet blijft loeren op de kansjes en deze ook krijgt. Ondanks dat Dirk een wereldparty (voor zijn doen dan) speelt. Maar aks Dirk er da n niet is staat daar altijd nog Koos.
Halverwege de 2e helft laat Chai zich moegestreden wisselen. De kersverse papa JM mag zijn 2e opwachting in het veld maken vandaag. Hij komt er terug in.
Vvog krijgt nog een indirecte vrije trap in de 16 van nunspeet. Dit na een terugspeelbal. Jacob schiet dit buitenkans via een tegenstander net naast. Het zit het 5e ook niet mee. Het laatste slotakkoord van dit verslag komt op naam van Jair. Na een rush achter zijn tegenstander haalt hij deze neer. De scheids kan niets anders doen dan hem geel geven. Dit doet hij dan ook.
Vvog mag de laatste 5 minuten met 10 man verder.
Het lukt ze echter om de 0 te houden in de 2e helft. Uitslag blijft dan ook 3-0.
Mannen op naar de 3 punten volgende week.