SDC Putten 7 – VVOG 5

VVOG 5 verliest eerste (beker)wedstrijd

Na een zomer genietend van het kampioenschap, mag VVOG 5 zich begin september weer verheugen op een nieuw voetbalseizoen, startend met een verkort bekerprogramma.

Samen met DVS 6 en SDCP 7 mag het 5de uitvechten wie er doorgaat in de beker. Laatstgenoemde ploeg was de eerste tegenstander.

15 man trok richting Putten. Gehinderd door een onweersbui werd de warming-up ingekort en kon er toch om 12.30u afgetrapt worden.

De volgende 11 spelers stonden binnen de lijnen:
Koos
Dirk, Henry, Marcel, Nix
John, Pieter, Cas, Jake
Jaïr, Tom

Op de bank namen plaats: Peter, Alwin, Ronald en Chai.

Na een wat aftastend begin werd duidelijk dat we te maken hadden met een tegenstander die goed op elkaar ingespeeld was en dat wijzelf nog zoekende waren.

Bij vlagen aardig voetbal, maar vaak ook slordig en niet goed op elkaar afgestemd. Na een vroege achterstand lukte het nog wel om de gelijkmaker uit een corner te maken; Jaïr kopte de bal al dan niet over de lijn.
Na twee tegendoelpunten verder brak de rust aan met een 3-1 achterstand. Vermeldenswaardig is dat Ronald van Dijk zijn debuut maakte voor VVOG 5; hij verving Nix.

De tweede helft startte met Peter voor Dirk, Alwin voor Tom en Chai voor Cas.

Aanvankelijk was er wat meer rust in het spel zonder grote kansen te creëren. SDC zakte meer in, maar was gevaarlijk met snelle spitsen. Deze wisten ook de 4-1 en de 5-1 te maken voordat Jake de 5-2 aantekende. Dat de 6-2 en de gênante 7-2 nog vielen, was puur voor het goede gevoel van de nummer 9 van SDC.

Erger voor VVOG was dat Marcel en Pieter geblesseerd uitvielen. Laatstgenoemde werd na de wedstrijd gehuldigd dat hij, naast dat hij al een aantal jaar de bevlogen trainer is, vandaag ook zijn 250ste wedstrijd speelde in dienst van VVOG 5. Waarvoor hulde!