Rood Wit ’58 3 – VVOG 5

Tussen 1 en kwart over 1 wordt er zoals gebruikelijk verzameld bij Stoppels voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Vvog 5 weet wat er te doen staat de komende 2 wedstrijden. Om kampioen te worden moeten er minimaal 4 punten gehaald worden uit deze 2 wedstrijden. Rood wit 4 heeft vorige week mede koploper Hierden verslagen dus het wordt een hele kluif om vandaag de 3 punten mee te nemen naar Harderwijk. Rond 2 uur meldt  (Scooter) Tom zich in de kleedkamer en zo zijn we compleet. Pieter en Koos hebben de volgende opstelling bedacht.

Doel: Koos
Achterhoede: Dirk, Henry, JM, Cas
Middenveld: Jeremy, Pietertje, Rody, Jake,
Aanval: Tom en Jair
Wissel: Evert, Alwin, Peter, Cor en Daniel

In het begin van de wedstrijd is het even zoeken hoe Rood Wit vandaag gaat spelen. Rood Wit moet winnen om nog kans te houden op het kampioenschap. Ook willen wij onze uitstekende vorm van de laatste weken doortrekken en natuurlijk spelen wij ook om het kampioenschap. Mede door het smalle veld en goed druk zetten van Rood Wit is het opbouwen van achteruit moeilijk. Rood wit probeer in de omschakeling steeds de cross bal te spelen maar Dirk en Cas komen vaak goed naar binnen om deze ballen te onderscheppen. Zodra wij eenmaal over de middenlijn zijn dan is er iets meer ruimte en naar een minuut of 15 krijgen wij de eerste grote kans. Jeremy mag na prima klaar leggen van Jair schieten vanaf de 16 meter helaas gaat zijn schot net naast. Rood wit wordt toch ook gevaarlijk. Rood wit krijg een vrije trap op een meter of 20 van de goal maar Koos staat prima opgesteld en kan de bal makkelijk vangen. Kortom, veel spanning weinig kansen. Tijd voor een korte drinkpauze. Mooi even de tijd om wat dingen om te zetten. Rody gaat iets meer naar voren spelen en zo komt er meer ruimte voor Pieter en Tom.

In het vervolg van de 1e helft komen er meer mogelijkheden. Dit resulteert na 30 minuten in de 0-1 voor Vvog 5. Dirk heeft een prima ingreep en stuurt meteen Jair weg op rechts. Jair schut zijn directe tegenstander van zich af en komt met een voorzet. Jake trekt met een goede loopactie ca. 4 man met zich mee. Tom staat helemaal vrij staan op de 16 meter en schiet de bal via de keeper van Rood wit in de rechter beneden hoek. Tot de rust worden er weinig kansen weg geven dus de ruststand is 0-1.

De volgende wissels komen in het veld. Peter voor Dirk, Cor voor Cas, Evert voor Jair. Alwin en Daniel blijven nog even langs de kant.

In het begin van de 2e helft proberen we weer lekker te voetballen. Zodra wij onze middenvelders  kunnen bereiken is er ook wat meer ruimte om te voetballen. Ook Rood wit blijft gevaarlijk maar de mannen van Vvog 5 vechten voor elke meter en zodra Rood wit gevaarlijk wordt zit er toch weer een been tussen van een Vvog 5 speler. Het resulteert aan beide zijden niet tot grote kansen. Diverse wissels worden doorgevoerd. Alwin en Daniel komen in het veld voor Tom en Rody. Evert is bijna toe aan een kunstgebit na een wilde actie van zijn directe tegenstander. Gelukkig valt de schade bij Evert mee. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd komen er toch nog een paar kansen voor Vvog 5 maar deze kansen worden niet benut. Het team staat als een huis en de spelers van Rood wit weten het benodigde gaatje in de verdediging van VVOG 5 niet te vinden en zo blijft het nog steeds 0-1. Zal het dan gebeuren dat wij deze wedstrijd ook gaan winnen? Na 94 minuten fluit de scheidsrechter voor het laatst. De ontlading bij de mannen van het 5e is enorm. Onder genot van een drankje wordt er gewacht op de uitslag van Hierden-Sparta. Hierden wint deze wedstrijd en zodoende rest ons nog 1 wedstrijd. Deze wedstrijd moet gewonnen of gelijk gespeeld worden om het kampioenschap binnen te halen. De wedstrijd aankomende zaterdag tegen NSC begint om 12:30 uur.

Mannen nog 1 wedstrijd 110% geven.  We zijn nog geen kampioen.  Aankomende zaterdag volle bak gas geven en dan zien we na 90 minuten wel waar we eindigen. Dinsdag eerst volle bak trainen en dan toeleven naar misschien wel je belangrijkste wedstrijd van je VVOG 5 carrière. Maar we laten  ons niet gek maken. We zijn echt een goed team en als wij zaterdag dezelfde inzet tonen als de laatste weken dan komt het vast goed zaterdag.