MHOO VVOG 5 – Rood Wit 4

IMG-20180504-WA0063

Vandaag, 4 mei, staan we stil, bij hen die ons ontvallen zijn, niet alleen in oorlogen, ook daarbuiten.

Onze Bas zal dan ook in dit MHOO centraal staan. Bas Jansen, onze voorstopper, de aanjager, als er iemand er vol op ging was hij het wel, met als bijnaam ‘de Terrier’: “Na 4 weken er pas achter komen dat je je sleutelbeen hebt gebroken bij het afstoppen van een bonkige puttenees. Dat geeft ongeveer het beeld neer van ‘de Terrier’ Bas Jansen (hele citaat overgenomen uit: 20 jarig jubileum-editie.)

Of: bij Wit-Zwart de bal over de zijlijn roeien, zodat de bal in het buitenbad van de Sypel terecht kwam. Dit tot grote woede van de wit-zwart-bank …..”Even rust in de tent” was het antwoord van Bas.

Rood Wit, bij die kleuren gaat bij meer dan de helft van ons team, het hart sneller kloppen. Immers, het is “ons clubbie”, aldus de ajaxieden, ik denk dan eerder aan mijn eerste voetbalclub – IJsselmeervogels, maar helaas het is toch echt een club uit…….Putten, opgericht in 1958, met een bonkige puttenees in de spits….

In het seizoen 1996/1997 kregen we flink op de kloten, wat zeg ik, de grootste thuisnederlaag ooit:

VVOG 11 – Rood Wit 5           2 – 9

Vanaf het seizoen 1997/1998 is Bas ook van de partij, en met hem in de gelederen komen dit soort uitslagen niet meer in de boeken

In 98/99 wonnen we thuis met 2-1 van Rood Wit en in 99/00 wonnen we met 4-3 van de ploeg uit Putten. Doelpunten van laatste wedstrijd: Lucas Blom (2x), Elmer en Marco Ruler, èn met een gele kaart voor Marnix.

In het jaar 2000/2001 wonnen we met 2-1, doelpunten van de oude mannen, Evert en Cas.

Vanaf dat moment worden we in andere regio’s ingedeeld, dan weer de polder in, of toch weer dichter bij huis, dan weer naar Apeldoorn e.o, of naar Veessen, Oene en Vaassen.

Kortom: Rood Wit ’58 komt in ons vocabulair niet voor, tòt het seizoen 2015/2016, we winnen met 3-2, na doelpunten van Roel, Neflin en Jake.

Morgen moeten we aantreden tegen de Roodwitten, die voor de winterstop nog titelaspiraties hadden: ‘Wie de juiste uitslag voorspelt, krijgt deze gesigneerde leren bal,’ zag ik destijds op hun website; om ons bang te maken?  Als wij winnen, kunnen zij in ieder geval het kampioenschap vergeten.

Ik stel voor dat we dit een keer gaan doen, de punten op de Strokel houden en daarna aan het bier.

Tenslotte:

Bas Jansen was ook één van ons, de man die er altijd stond, waar je op kon bouwen, een rots in de branding, voorop in de strijd. Heel triest, maar hij is helaas niet meer onder ons.  Ook hij leeft verder in onze harten en in onze gedachten, we zullen m nooit vergeten.

IMG-20180504-WA0001