MHOO… Hierden 5 – VVOG 5

edward-bunte

 

 

 

 

 

 

 

 

Toernooi

De onbekende weg, had een flauwe bocht naar rechts. Opeens stond daar een gigantische trekker, die net de weg was opgedraaid, maar nog te weinig snelheid had. De zwarte BMW ging er vol in….totaal in de prak. Elmer, Gerard en Edward hadden erg geluk gehad, Chi San, knalde met zijn knieën tegen de voorstoel aan, wat hem zere liezen opleverde.

Bovenstaand voorval vond plaats, toen we met z’n allen op weg waren naar een toernooi in Vleuten.  Ik weet er niet veel meer van, hier en daar wat flarden, zoals dat we op penalty’s een wedstrijd verloren (1 uit 5), dat E. v D, te Harderwijk, boos het veld had verlaten, maar dat niemand dat in de gaten had, totdat we in de kleedkamer kwamen en hem gedoucht en al weer zagen…….de impact van het ongeluk speelde daar natuurlijk ook een rol in…….het was het enige toernooi wat we in onze geschiedenis zouden spelen, Vries daargelaten. Vandaar ook dat we sinds mensenheugenis bekerwedstrijden spelen ipv toernooien.

De hoofdpersoon in deze kwestie is sinds 2006 helaas niet meer onder ons. Hij heeft een belangrijke rol vervuld in de eerste 10 jaar van het hedendaagse VVOG 5, zo ook in het seizoen 98-99. Die dag speelden wij, VVOG 9 uit bij Hierden 5. Het zou een doelpuntrijk duel worden, met twee goals van ”De Bunt”, einduitslag 3-3. Dat seizoen was hij op z’n best, maar liefst 11 wedstrijden achter mekaar het doel weten te vinden en in totaal 18 goals maken. Hij was te goed voor ons, dat hadden de scouts ook gezien.

Drie seizoenen lang heeft hij selectie gespeeld, maar het eerste heeft hij helaas nooit gehaald mede door (kleine) blessures. In 2002/2003 kwam hij terug op het oude nest, om wederom bij ons zijn kunsten te komen vertonen. En met succes, begon hij eerst nog met maar 2 doelpunten, een seizoen later waren dat er alweer 7.

In die eerste 10 jaar hebben we 2x gewonnen, 1x gelijk en 3x verloren, met als dieptepunt, de 8-0 in het seizoen 97/98. In de afgelopen 10 jaar hebben we uit bij Hierden behoorlijk de balans de andere kant doen opslaan, gelukkig. Morgen zou de uitwedstrijd ook gewonnen moeten worden, we zitten in een goede flow, het plezier is er, er is vertrouwen, en het staat als een huis. Ik zou zeggen: iedereen op de fiets, dan heb je de warming up al gedaan.

Tenslotte:

Edward Bunte was een van ons, dè sierlijkste voetballer die VVOG 5 ooit gekend heeft, hij leeft verder in ons harten en in onze gedachten, we zullen hem nooit vergeten.