MHOO… Sparta Nijkerk 10 – VVOG 5

Hij trommelde met zijn vingers op het dashboard. De klok wees 14:16 aan, Koos had nog zo gezegd, op tijd aanwezig zijn, in Niekerk. “We komen toch wel op tijd he?” Zenuwachtig zitten we in de auto naar buiten te turen…….het grote bord van NSC doemt op……shit, de verkeerde club, maar het moet toch echt wel hier ergens zijn………

November 2010, om 14:40 blaast de zeer slechte scheids (zal later blijken) voor de eerste keer op zijn fluit. Sparta Nijkerk 6 – VVOG 5 is begonnen. Op kunstgras, en daar hebben we nog wel een beetje moeite mee. Die wedstrijd spelen we zeer gegroepeerd, en op de counter. Na vijf minuten is het dan ook raak, een foute pass achterin bij Sparta wordt door Daniel onderschept, Alwin krijgt de bal en faalt oog in oog met de keeper niet. Het beeld van de hele eerste helft is: VVOG onder druk, maar zeer gevaarlijk op de counter. Sparta krijgt eigenlijk geen enkele kans, dit is te danken aan onze mystery guest. In mijn ogen was dit zijn beste wedstrijd ooit. Hij moest ene van Steeg dekken, de kale nr 8 van de thuisclub, die had die eerste helft echt een rotmiddag.

We mogen met een 0-1 stand aan de thee. Ik mag gaan douchen, Michiel is mijn vervanger. Nadat ik terug in de dug-out ben krijg ik te horen dat het alweer 2-1 staat voor Sparta Nijkerk. Ik zeg: What the fuck? In 3 minuten tijd verliezen we achterin de bal, en uit een onmogelijke hoek scoort de nummer 8, enkele minuten later een penalty tegen, ook deze werd maar ternauwernood benut.

Zo kan het gaan in het voetbal. Twee verschillende helften. Memorabel was ook de wedstrijd uit 2009, de avond daarvoor de bruiloft van Yvonne en Rene gevierd, nog geen 7 uur later iedereen nog aangeschoten op het veld, ruststand 4-0, uitslag 4-3, met reuze kansen op 4-4.

Fijn dat je weer met ons meedoet, Marcel de Vries….vorige week bijna unaniem tot man van de wedstrijd gebombardeerd. De sierlijke, linksbenige, broertje van, altijd grijnzend, technisch zeer begaafd, op het geestelijke vlak moet er af en toe nog wat worden bijgespijkerd, maar een mooie uitspraak uit het seizoen 12/13 uit bij……Sparta Nijkerk blijft mij altijd bij: “Hij valt vanzelf.” Ik citeer uit het wedstrijdverslag van nummer 15: “Alsof hij in het casino zat, en elke beurt met 100 verdubbelt op rood.”