Krabbels uit Kyoto!

花鳥風月 (Kachou Fuugetsu) - Experience the beauties of nature, and in doing so learn about yourself.
花鳥風月 (Kachou Fuugetsu) – Experience the beauties of nature, and in doing so learn about yourself.

Mijn geliefd VVOG 5,

Na Brieven uit Bonaire en Attenties van Aruba kunnen berichten uit het Oosten niet uitblijven. Hierbij Krabbels uit Kyoto.

Hoe staat het met het team dat extra bijdraagt aan het VVOG-familiegevoel, zoals de VVOG-site trots vermeldde? Benieuwd hoe de verrassing uitgepakt heeft? Zijn spelersvrouwen en kinderen daadwerkelijk in het zonnetje gezet, gewoon op het terras? Mooi dat Frank een paar dagen later dat familiegevoel nog extra benadrukt door vader te worden van een dochter. Mijn felicitaties.
Aan dat groen-witte gevoel zijn de Japanners nog niet toegekomen. Hoewel het niet veel scheelde of ik had een geisha verleid zodat ze volgend seizoen ook deelgenoot van VVOG-familie zou worden.

Hoe staat het met de blessuregolf? Stappen er al mensen uit de lappenmand? Het doet me deugd dat het geen invloed heeft op de resultaten. Frappant zelfs dat er sinds mijn vertrek louter overwinningen aan de zegekar worden gebonden. Ik ben zo vrij om daar geen conclusies uit te trekken.

Mijn scoutingswerkzaamheden hebben niet geleid tot de ontdekking van de nieuwe Keisuke Honda, die zijn dagen nu bij CSKA Moskou slijt.  Het spel is gedisciplineerd en in het veld zijn ze hulpvaardig voor elkaar; tot zover past ‘t prima in de profielschets van een VVOG 5-er.

Er is echter  teveel respect naar de tegenstander, iets wat in Nederland, laat staan bij VVOG 5, niet hoog in het vaandel staat. Daarnaast hun timide coaching,  gebrekkige  communicatie en hun vertraagde handelingssnelheid dat ervoor zorgt dat ze voor geen enkele positie in het sterrenensemble van de groen-witte brigade in aanmerking komen.

Hier is het land ook in jubelstemming dat Oranda door is naar de finale van het Eurosongfestival, net zoals ruim een week geleden de vlag uitging om een Amsterdams  kampioenschap te vieren.  Ze kijken eveneens uit naar de Duitse confrontatie later deze maand; de finale van de Europa League kon ze niet bekoren, aangezien Europa toch best ver weg ligt. En Japan heeft Mata al een keer verslagen. Dus hem nemen ze niet meer serieus. Quizvraag: Tijdens welk toernooi was dat? Welke datum? Wie maakte in die wedstrijd het enige doelpunt? In welke minuut? En wie kreeg een rode kaart?
Winnaar krijgt een meet-and-greet met de doelpuntenmaker.

Goed heren, VVOG 5 verdient weer de aandacht. Zaterdag kan immers een historisch moment plaatsvinden. Een tweede plek met het hoogste puntenaantal ooit. Gezien de vele blessures moet het lukken. En dan valt er volgend seizoen weer wat de verbeteren.

Succes de laatste wedstrijd, vergeet niet dat er plezier gemaakt moet worden.
Ik drink er een sake op.

AbriKoos