Seubende brief uit ?????

Brief uit Boñaire, Bogota, Bolivia, Buenos aires, Bariloche eñ vooral vañuit ñet ñiet Bombañera,

Mi dushi, Careño, Gasten, broeders, onbekenden teamgenoot en pasgehuwden.
Het komt dichtbij heel dichtbij dus….

….. vooralsnog een laatste groet vanuit het overzeesze.

Het heeft inderdaad lang erg lang geduurd voordat ik weer in het toetsenbord ben gekropen om mijn medeleven via het digitale hobbelpad over te brengen. Maar goed, uit het oog is uit het hart en aangezien dit oog binnenkort weer zonder zonnebril door het leven moet gaan moeten de contacten weer gelegd worden dacht ik zo.

Allereerst slecht nieuws, de hoogtestage heeft me geen goed gedaan, 3 maanden op extreme hoogte (tussen de 3 en 5 kilometer) zou genoeg moeten zijn om mijn allerbelabberste conditie te verbloemen, maar ik liep vanochtend alweer te hoesten en te proesten toen ik de trap af liep op weg naar de ontbijtzaal, dus daar moet nog wel wat aan gebeuren.

Nog meer slecht nieuws, ik heb de afgelopen maanden zoveel slecht zuidamerikaans voetbal gezien dat het weinige tactische inzicht dat ik had is afgestompt. Gelukkig hebben we hiervoor DJ nog achterin lopen.

Gelukkig is er ook goed nieuws, ik zie nl dat het scorende vermogen van ons ploegje weer zijn normale niveau heeft. Gelukkig maar want ik heb tegenwoordig de neiging om minutenlang GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOl GO GOL GOL GOL GOOOOOOOOOOOOl te roepen als er gescoord wordt. Deze tik heb ik overgehouden aan EL SUperClassico (nee geen ‘t harde – hierden, feyenoord – ajax of barcelone – real) maar de allergrootste wedstrijd van de wereld wordt gewoon in Buenos Aires gespeeld tussen River Plate en Boca Juniors. Gespeeld dit keer in het stadion waar één van de meest dramatische momenten voor nederland zich afspeelde, nl Mario Kempes. Voor deze wedstrijd zijn de kaarten niet te betalen en als buitenlander moet je hier gewoon niet naar toegaan wil je levend thuis komen dus maar naar de lokale toog gewandeld om 90 minuten lang te genieten van deze superwedstrijd. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen wat de uitslag is, want dit zal door de europese media in alle kleuren en geuren wel verteld zijn (of hebben die ook oogkleppen op?). Dan de week erna maar naar het stadion met de mooiste geschiedenis van het Nederlandse voetbal, nl het Bombanera stadion (toch nr 1 op het meest gevaarlijke intimidere en gevreesde stadion ter wereld).

Denk Brilletje van Dalen, Independientes, Wereldcup en Feyenoord en dan weet je dat je voor een historisch stadion staat. Dus zaterdagmorgen op weg naar de Avenue Brandsen (jawel) om kaartjes te scoren. Dat gaat natuurlijk niet, je moet lid zijn en aangezien er 200.000 leden zijn en maar 57.395 plaatsen, geen kaartje voor nix. Dus smiddags maar op zwarte kaartjes jacht. Was een mooie ervaring kaartje scoren voor Boca Juniors. Met een biertje in de hand kijken naar een ME-peloton dat 30 meter verderop wat hooligans in elkaar aan het slaan is. Mooi, meer kans op een kaartje voor niks. Maar niks niet, niemand die een kaartje aanbood, maar dan eindelijk 5 minuten voor het fluitsignaal, aha een illegale zwarte kaartjes verkoper gespot.

Dus, snel een kaartje gekocht voor 100 pesos, omgerekend zon 16 euro en naar binnen. Maar helaas, kaartje bleek vals en vlak voordat ik mijn eerste stap in het stadion kon zetten, werd 1 cm voor mn neus het welbegeerde weliswaarvalse, kaartje door het midden gescheurd.

Triest en meewoedig liep ik terug naar de toog van de week ervoor. Nog een geluk, Boca scoorde al in de derde minuut. En tja, ze zeggen dat de Kuip trilt als er gejuicht wordt, maar bij Boca trilt ook gewoon de grond een kilometer verderop nog. Wat een geweldig gevoel!!

Wat ook opvalt is dat hier de scheidsrechter een flesje deodarant bij zich heeft om de plek van de vrije trappen te markeren, echt geniaal!!!!

Verder heb ik toch ook nog veel met jullie meegeleefd. Fijn dat dat door de goede wedstrijdverslagen en met het oog op ook kan. Frank doet dat trouwens errug goed, tis net AArtsen. Ik kwam er laatst ook pas achter dat Aartsen al 2 jaar of zo gestopt was met het schrijven van die stukjes!

Verder kom ik tijd tekort want ben al druk bezig met de voetbalquiz voor het weekendje weg. Heb superideeen, maar heb dan wel een beamer nodig, dus bij deze al een oproep!!! Ennuh peterjte waar gaan we naar toe, wel naar ergens waar het warm is hoop ik?????

Ik zeg weekendje Barcelona!!! Of Texel natuurlijk.

Ook heb ik het idee dat ik heel wat gemist heb uit de categorie lief en leed. Bijvoorbeeld over VVOG5 jong laten we maar zeggen. We weten allemaal dat Pieter een dochtertje heeft maar hoeveel kinderen heeft Alwin nu, zijn het er al vier of vijf? en Evert? of delen die twee hun kinderen? (opmerking maak ik omdat ik ervan uitga dat ze naast elkaar wonen toch??? of dit al niet meer zo). En GF???? die gaat ook lekker volgens mij?

Heeft Marjoleien nu naast Frank nog een kindje erbij, volgens mij wel al heb ik geen idee of dit een jongen of een meisje is. Henri heeft toch ook een kindje?? Toch? En Vlaggie zal nu ook wel aan de bak moeten!!

Toch? Zie, wat een vragen allemaal.

En wat doen jullie voor werk allemaal en wie stemt er nog PVV??? Alleen Jacob toch nog maar???? En wie woont waar? Met andere woorden, met wie kan ik nog kruipend uit de kroeg naar huis?

Aartsen heb jij nu jouw of haar huis verkocht?
Jacob woont toch naast zijn buurvrouw?
En Evert en Alwin wonen toch ook naast hun buurvrouwen?
Of hebben ze inmiddels de tussenmuur eruit gesloopt?
En waar woont Vlaggie?
En Cnor?
En Knoos?

Echt niemand meer in de stad???? Snik snik. Tja kleine jongetjes worden oud…….

Even een stukje over sTom.

En Wout natuurlijk.

Haakjes openen
Even een kort lijstje tussendoor zoals elke huis tuin en keuken psycholoog dat tegewoordig doet, doet u met me mee?

Peetur – eigen doel of ik wilde het wel maar deed het niet
Cas – homoooooo
Frank – Ja maar
Olie – oh oh oh JUIST!!!
haakjes sluiten

Nog meer slecht nieuws trouwens is dat onze L@sso vd week is getrouwd, heb ik bij elkaar toch een hoop bruiloften gemist en als ik nu moet nagaan welke ik nog wel kan meepakken kom ik niet echt ver. Uuuuuuuhm Evert misschien?? oh ja die is al getrouwd, tja wie blijft er dan over……
Peter niet, die schiet hem altijd in eigen doel,
Koos ja als die nou eens de nul zou houden,
Wout misschien, neeeeeeeeuuh
Gertje is te klein,
Jacob te oud (oh nee dat is zn vriendin),
Cas is al getrouwd (toch…?),
Aaaaaah Pietertje, oh nee, je mag niet met minderjarige trouwen.

Dan blijft toch echt jokertje over, ken het jongetje niet, maar hij zal het wel goed doen bij de meisjes want hij scoort wel aan de lopende band (Pieter pas maar op). Ik zeg Jokertje!!!! Rondje!!!
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLL!!!!!!

Oh ja Koos misschien is het wel fijn om te weten wanneer ik weer in basis moet worden opgesteld, ga maar van begin december uit (dat is dus 1 december). Dus heren opgelet, neem wat extra geld mee voor al die biertjes die ik in moet halen van jullie gemiste rondjes. ALhoewel ik denk dat ik na twee van die biertjes al omval.

PS: Komen net twee scheiz deutscher langslopen in het hostel die het hebben over die scheisshollander, denk dat ik ze maar eens op een flesje ga trakteren (een afgebroken leeg flesje wel te verstaan.

Dus wellicht kom ik ook nog geblesseerd terug vanuit het overzeeschze (hoe schrijf je dit eigenlijk??)

Saludos cordiales,

#4, Nix.