Vijfde brief uit Bonaire!

Sint Maarten vrijdag rond 21:30 uur

Mi Dushi,
Daar zit ik dan.
Helemaal alleen.
Op een verlaten vliegveld.

Zielig??? Ja…..,best wel.

Zielig, hoor ik mensen denken. Dat zit daar zielig te zijn met een leven als een Dios aden Bonaire met een constante temperatuur van 32 grrrrrraden (tja die 28 van jullie is voor mij nog steeds te koud), en een huis met een zwembad en twee gezonde kinderen en de mooiste en liefste vrouw van heel de caribean en Europa (op die van papi Aartsen na natuurlijk). En moet voor zijn werk naar een of ander verlaten eiland van Caribisch Nederland, genaamd St. Eustatius (met maar liefst 3000 inwoners waaronder 1000 koeien, echte koeien wel te verstaan), en daar hard aan het werk, maar buiten het werk om lekker duiken en op het strand liggen en genieten van de omstandigheden, en dat moet daarna weer terug (via St. Maarten en Curacao) naar Bonaire om dan weer ’s avonds, nadat hij is teruggekomen, tegen de warme billen van die mooiste en liefste vrouw van de Caribean en Europa (op die van papi Aartsen na natuurlijk)aan te liggen en grote verhalen op te halen hoe goed hij (en zij)(en hun kinderen ) het hebben. Tja, life sucks……

Life sucks…
Want na zo’n weekje St. Eustatius (ik ben er trouwens nog steeds niet achter wie dat is geweest), wil je gewoon zo snel mogelijk naar huis toe om inderdaad tegen de meest mooie en liefste en warmste billen van het Caribisch Gebied en Europa (op die van de vrouw (dit keer) van papi aartsen) aan te liggen.

Maar het is nu 21:50 uur en ik zit nog steeds op Sint Maarten op mijn vlucht te wachten naar Curacao. Het schijnt dat ik rond 12:30 vertrek (dat is dus half een’ s nachts) en misschien rond 2 uur ‘s nachts aankom op Curacao waar ik in een of ander pornomotel wordt gedropped. Dat lijkt me trouwens wel wat. Ik zie het al voor me als ik de deur van de kamer open doe;

Links een klein 2-persoonsbed met grijs-bruine lakens (oorspronkelijk wit) en een kastje naast het bed waar je, door 1 dollar in de gleuf te laten glijden, het bed laat bewegen als de python op de Efteling. Rechtdoor loop je (over het versleten bruin tapijt, met ruitjespatroon) naar de kleine badkamer waar nog net geen condoomautomaat hangt. Dat is trouwens niet nodig, want als je goed genoeg om je heen kijkt zie je genoeg van die rubberen dingen (weliswaar gebruikt) onder het bed of aan het plafond hangen. De televisie kent maar 2 kanalen waar je flink voor moet betalen en als je de receptie belt voor een wake-up call wordt er gelijk gevraagd of je dat met een happy-end wilt. Kortom het paradijs (voor Cor misschien??) maar niet voor mij. IK WIL NAAR HUIS!!!!

Zielig??? JA DUS!!!

Ik zit hier op een verlaten vliegveld terwijl ik internet check op alle websites die ik altijd check en wat zie ik??? VVOG 5 heeft weer eens een feestje morgen (dat is nu dus eigenlijk al vandaag). VVOG 1 wordt periodekampioen morgen (dat is nu dus eigenlijk vandaag). Nachtbrakers gaat feest vieren (dat is nu dus eigenlijk vandaag over 2 weken, maar goed 2 weken is ook maar kort), Koninginnedag wordt het mooi weer ( dat is nu dus eigenlijk vandaag maar dan een week geleden) En morgen is het alweer Aaltjesdag ( dat is nu dus eigenlijk vandaag, maar dan over 5 weken) En er is een feestje ter ere van de veteranenleeftijd van ondergetekende ( dat is nu dus eigenlijk zondag over 5 weken: lees de zondag na Aaltjesdag). Al met al feest (maar niet voor mij (op die laatste 2 na dan).

Buiten al die websites is het natuurlijk ook een week van bezinning. En dan heb ik het niet alleen over 40-45 maar vooral over mijn lieve zwager en vriend Bas. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar zo’n week is niet goed voor je gezondheid. Ik hoop dan ook dat jullie er goed doorheen zijn gekomen.

Tja, al met al voel ik me dus best wel zielig en alleen op zo’n verlaten vliegveld. Het lijkt bijna op heimwee naar alle goede momenten bij de voetbal. ……

Heb ik ook wel ,mi dushi, maar ik weet ook dat die tijd zeker weer gaat komen. Wanneer??? Dat is nog onzeker. Ik hoop alleen al mijn lieve vrienden van VVOG 5 weer te zien in juni als ik eventjes terug op het oude nest (dat heb ik altijd al willen zeggen, en nu kan het!!) ben. Ook vergane glorie zoals L@sso en opa zijn natuurlijk van harte welkom.

Kortom, mi dushi, ik mis je zeker, maar weet dat je er altijd voor me zal zijn!!!

Tot juni!!

PS. Praat me ven bij met al die bijnamen. Elke week lees ik weer andere in het verslag. Het lijkt wel of we inmiddels 35 mensen in het team hebben. Alleen de bijnaam van Peetur wist ik te achterhalen, maar dat was niet zo moeilijk….

PS2. Pieter, is Willemijn nu eindelijk meerderjarig??

PS3. Marco, als je mijn autozitje wil lenen, bel me even

PS4. Evert (Klevert, draag je volgend jaar nu ook zo’n helm als die keeper van Chelsea?

PS5. Cas, waar heb je die caravan staan, ik zoek nog een slaapplek voor juni

PS6. Dirk, ik verwacht een afzegging voor het feest ongeveer een uurtje nadat het is begonnen (maar dan wel via de mail)

PS 7: Annie

PS8. Alwin, ook op Bonaire sta je bekend als BOB

PS9. Koos, probeer dit seizoen in ieder geval 1 x de nul te houden

PS10. Peetur, tja Peetur……doe je best