Vleugelspelers

Sinds 1 oktober heb ik mijn luie leventje moeten inruilen voor een baan. En niet zomaar een baan, nee een baan in mijn eigen vakgebied, hoera.

Voor diegenen die het allemaal nog niet wisten, na mijn 7-jarige carriere als taxichauffeur in Utrecht en omstreken, heb ik 3 jaar lang op de piano-vakschool te Amsterdam Sloterdijk gezeten. Op 28 juni 2009, hoefde ik niet meer naar school omdat ik de opleiding, gelukkig, had afgerond. Eerst even snel trouwen op het gemeentehuis, daarna snel op vakantie, en begin augustus begon ik te zoeken naar een baan. Ik heb in totaal wel 20 brieven de deur uit gedaan, maar ik kreeg geen respons. Ook was er geen uitzendwerk voor me, boze tongen beweerden dat ik te oud was…..en opeens was daar een stem, op de voice mail.
Van het een kwam het ander. Om het verhaal wat in te korten werk ik nu op woensdag, donderdag, en vrijdag in het gezellige Winterswijk. Ik rijd nog net niet “met de vlam in de pijp, rij ik door de brennerpas” maar de uitlaat van mijn Mazdarati is een beetje lek, dus vooral ’s ochtends, als het nog koud is, komen de uitlaatgassen door het rooster naar binnen alwaar het zich vermengt met mijn ochtendwinden voortgekomen uit een middelblikje red-bull. Gelukkig rook ik niet meer, maar als ik dan op dat moment een peuk zou opsteken, kun je de zwarte kleur toevoegen aan mijn rood-wit-blauwe slee.

Voor de oplettende lezer betekent dit, dat ik 2 keer kan voetballen zonder te moeten werken: Immers woensdag tot en met vrijdag werken, zaterdag ballen, zondag vrij, maandag vrij en dinsdag trainen=ballen. En hoe laat moet je er dan uit, en welke route neem je en……. Als ik tussen 06:15-06:30 het park afraus dan ben ik exact om 07:58 op mijn werk.(en volgens mij is ook iedereen op het park wakker, weet niet of je wel eens een lekke uitlaat hebt gehoord, of een tikkeltje erger, een uitlaat die niet echt meer op zijn plaats zit, die verroest is of compleet verdwenen, nou berg je maar en koop goeie oorbeschermers, of zet de muziek keihard aan)

Volgende week ga ik verder met de route:

-wordt vervolgd-