Eerste brief uit Bonaire!

Bonaire, 6 november 2009

M’n liefste,

Ben nu alweer bijna 5 weken zonder je en het gekke is dat ik je nog steeds niet mis. Misschien komt dit doordat ik het behoorlijk druk heb gehad met het opstarten van alles en nog wat. Dat kost hier nl behoorlijk wat tijd, het gaat nog steeds op de ouderwetse manier.
Bijvoorbeeld:
Stroom aanvragen?: eerst een nummertje trekken, dan wachten, na een dik halfuur door naar balie 1:

Bon dia Senor, voor die aanvraag moet u bij balie 2 zijn!, maar wel eerst een nummertje trekken natuurlijk!!, O.K. nummertje trekken voor balie 2, halfuur wachten en dan naar mevrouw balie 2:

Bon dia Senor, als u dit formulier in wilt vullen kunt u die indienen bij balie 3!, maar wel eerst een nummertje trekken natuurlijk!!, O.K. nummertje trekken voor balie 3 en snel dat formulier invullen, want voor je het weet is dat halfuurtje voorbij en ja hoor we mogen door naar balie 3:

Bon tardi Senor, alstublieft, een mooie stempel en dan graag de aanvraag inleveren bij balie 4!.
Moet ik dan ook een nummertje trekken?? Si, si, ook nu weer een nummertje trekken.
Ach het is maar een dikke 20 minuten wachten dus waar hebben we het over, toch?
Kijk ik ben al aan de beurt bij balie 4:

Bon Tardi, mevrouw van balie 4. Hier mijn aanvraag! Aah danki Senor, ga hem gelijk voor u indienen, mag ik uw verblijfsvergunnnig nog even om het rond te maken?
Verblijfsvergunning? Ja die heb ik nodig natuurlijk. Ja, maar die heb ik nog niet, ben hier pas een weekje. Helaas Senor dan kan ik de aanvraag nog niet indienen.
Voor een verblijfsvergunning moet u naar Burgerzaken, balie 1. Kan ik dan hier alvast een nummertje trekken?? Helaas Senor, bureau Burgerzaken is open tot 4 uur ’s middags, dus morgen kunt u daar weer terecht. Fijne avond verder!

En zo, m’n liefste kom ik dus de dagen wel door. Maar nu heb ik zo’n beetje alles wel voor elkaar. Heb zelfs al een nieuw liefje gevonden hier op het eiland. Groot Bonaire heet ze en we spreken altijd stiekum af in het Kralendijk Stadion. Heb haar nu al 2 keer ontmoet en ik denk dat we het samen heel fijn kunnen hebben.
Maar je blijft wel mijn nummer 1 hoor, wees maar niet bang. Vind het dan ook heel fijn om te lezen en horen dat het goed met je gaat!! Heb vernomen dat je sinds kort ook in het circus acteert, maar snap dat niet helemaal zo goed?
Voor een trapeze heb je toch altijd 2 mensen nodig?
Ben dus wel een beetje bang dat je binnenkort zal vallen, dus zorg aub voor een vangnet wil je??

Als laatste wil ik je heel veel succes wensen om die wespenplaag grondig te verwijderen morgen, zodat je met een gerust hart lekker met een koud pilsje kunt gaan stappen.
Voor nu heel veel liefs en ik beloof binnenkort weer te schrijven.

Kus, je vriendje.