Bowling Legends!

Aanwezig: Koos Spee, Peter langhout, marcel luske, dirk jan van fleppestijn, Henry ford, michiel de ruyter, Klaas Bruinsma, st jacobskruid, Cascada, Marco polo, Frankfurt am main, Pieter lakeman, Wout Brama, rene van der gijp, tom tom, evert ten napel

Afwezig, martin air, corset, kung fu gert, marnixchaussee

Na een gigantische pot kut voetbal, was het broodnodig om weer eens wat aan de teambuilding te gaan doen. Dus was er door het “jongste” lid van het sterrenensemble vvog 5 een bowlingavondje geregeld in combinatie met een stevige kipsatéspies en verdere versnaperingen waarvan misschien later op de avond bekend werd wat het precies was….

Toen pindaklaas en ik bij auto flevo fietsten hoorden we ineens een audi R8 starten totdat bleek dat er een full color opgepimpte mazdararatti xs 1.3gt van ons aller LIJDER de bocht om kwam zeilen en bijna tot stilstand kwam tegen een hekwerk… hekwerk werd even keurig aan de kant geplaatst en de mazda groef zich een weg richting de bowlingbaan waar de bam trots op zou wezen!!

Welnu, allen elkaar even voorgesteld onder het genot van een klein bruisend sapje aan de bar, de schoentjes zonder noppen dit keer werden gepast en het kegelen kon echt beginnen….
Cascada zat nog druk de lijnen van de bal te bepalen en te denken of er dit keer een carrousel of trapeze techniek moest worden toegepast. Rare opstelling tegenstander beginnen met 10 man en maar 1 diepe spits!!??
Kijk ik naar links zie ik Petur na zo’n 5 beurten al op 87 staan, hij drukt zijn precisiebrilletje nog even wat hoger op zijn neus en zegt tegen me “ja normaal kan ik dit niet hoor”. Nee dat zei ik ook die nacht toen ik om half 5 kapot thuis kwam tegen m’n ma…. Maargoed de toon was gezet..

Ik had mezelf voorgenomen om pas bij de 1e strike een nieuw biertje te pakken maar het lampje van de bediening brandde al rood toen ik het 2e klittebandje van me schoen vastzette… nou jah, OKEEEEEE!
Pindaklaas moest gooien en die presteerde het bijna om van baan 10 de bal nog naar baan 1 te gooien met dat effect! Schitterend om te zien, alleen wist ik niet meer of die het na 8 biertjes nog zo bedoelde….

Marcel had ook nog zo’n mooie worp terwijl dat hekje al naar beneden was, maar die had de hele dag toch al moeite om te constateren wat er voor hem gebeurde… zo eerst nog maar eens een biertje dan, en precies 1minuut 48 seconden om een sjakkie naar binnen te hengsten….

Naast onze baan zag ik dirk nog een paar keer stevig natrappen omdat de kegels maar niet wilden vallen! Ook koos kon dit keer WEER de nul niet houden!
De rest had zich tot dusver nog keurig gedragen…

Er werd afgefloten, met z’n allen aan een mooie lange tafel zitten om even de ondergrond wat steviger aan te drukken… Maar toen je binnen kwam hing er zo’n verschirikkelijke doordringende geur in dat hok niet normaal, Hoop stom gelal, ja hoor Die zwart gele thermostaathondjes uit ermelo waren ook weer Harderwijk binnen gedrongen, (Marnix kan beter hier de grens gaan controleren) waarschijnlijk zat calluna al vol met kinders.

Eindelijk werd de lucht overheerst door de overheerlijke saté spiesen… Klaas toverde bijna van 1 spies 5 spiesen tevoorschijn!! Hans kazan was er niks bij. Bovendien werd er door de gereformeerde bethelklokjes nog fantastisch gezongen, alleen voortaan even die rimpels voor de mond weggehalen en dan is het voor iedereen wat beter te verstaan.. Kaartsen kwam nog langs voor een kleine gift. HULDE…

Jammer dat er niemand meer in de Harder te vinden was maar liever op 1 vierkante meter in de boterlap wou rondscharrelen maar goed, het was een prachtige avond waarvoor wij marcel nogmaals bedanken voor het regelen.

uw razende bowlingreporter Hannus.