“Een nieuw begin: Hoe staat of stond het vizier?”

“Een nieuw begin: Hoe staat of stond het vizier?”

Een nieuw seizoen, een frisse start en inderdaad een nieuw column: “Dirk-J draait door”. Draait door.. Velen zullen het een logische titel vinden, gezien mijn activiteiten in het veld.. Ik ook.
Een column, Ja met voetbalachtergrond, maar Nee zeker niet alleen maar voetbal.

Waar nu te beginnen in deze eerste column. Weet je, laten we beginnen bij een nieuw begin.

Een nieuw begin. Een begin van een nieuw seizoen, een nieuw schooljaar en voor sommigen het begin van het einde. Hoe staat of stond het vizier? Een aantal voorbeelden.

Afgelopen week de uitkomsten van Koninginnedag 2009. Kars T. was woedend op eigenlijk het hele Koningshuis, maar vooral op Prins Pils. Hij is en was een echte fascist volgens de heer Kars T. Wat ik dan niet begrijp, als je Prins Pils wat wil aandoen en ons wil ‘redden’ van een fascist…?! Waarom rijd je dan met een boog langs hem heen, neem je vele onschuldige slachtoffers mee en rijd je tegen de naald of wel de spreekwoordelijke lamp. Vizier stond matig tot slecht met betrekking tot zijn doel.

Michael J. is al een tijdje overleden, al zijn er bronnen die beweren dat hij nog leeft, maar volgens mij wordt dat zelfs beweerd van Elvis en der FÜhrer. Die laatste kom ik trouwens voor mijn gevoel wekelijks tegen op het trainingsveld.
Nu is Michael J. begraven en is dit het einde van de grote King of Pop, al zal hij in veler harten voortleven. Hoe zijn vizier stond, al jaren zeer zwak naar wij mogen geloven.

Dan die overtreding van Witsel op Wasilewski in de wedstrijd Anderlecht tegen Standard. Voor Wasilewski voorlopig het einde en werken aan een nieuw begin voor hem. En voor Witsel? Ik zou hem een aantal grote gorilla’s adviseren met oortjes en plaats nemen in een bunker. Vizier van Witsel stond in ieder geval wel scherp, zo scherp als een mes. Jammer dat voetbal soms zo hard is..toch?

Voor alles geldt in ieder geval: “Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering”. En die herinnering in een aantal gevallen erg treurig.

Tot slot. Het vizier van ons team het 5e stond in ieder geval tegen Veluwse Boys zeer scherp. Erg goed gevoetbald en die trog vol energie was goed gevuld. Die leek snel leeg tegen DVS’33. Ik stel dan ook voor dat we vanaf nu elke wedstrijd beginnen alsof het de eerste is na een lange vakantie. Een goed begin is namelijk zeker het halve werk, wat betekent voor ons in ieder geval 22 wedstrijden en 33 punten. Ik zeg linkerrijtje.

Kampioen worden doen we volgend jaar wel.

drikcolumn1

Dirk©
5 september 2009